sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateJurnaliștii, interziși în biserici la evenimente. Regula nu e valabilă și pentru...

Jurnaliștii, interziși în biserici la evenimente. Regula nu e valabilă și pentru postul Trinitas

În această duminică, la Buzău, va avea loc sfinţirea Catedralei Copiilor „Sfântul Mucenic Sava”. Conducerea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancea a impus însă măsuri speciale pentru reprezentanții presei, care nu vor fi lăsați să fotografieze sau să filmeze în lăcașul de cult, chipurile pentru a nu deranja solemnitatea momentului.

“Jurnaliştii vor putea filma sau fotografia doar în timpul sfinţirii catedralei, în exterior. Locaşul de cult va fi arhiplin, în ziua respectivă, aşa încât nu va fi posibil nici un fel de activitate din partea presei, în interiorul catedralei, întrucât aceasta ar produce tulburare în timpul slujbei religioase – care impune păstrarea unei atmosfere de linişte şi de rugăciune”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei.

Totuși, fotografii sau imagini video din interiorul bisericii se pot lua după slujba de liturghie.

Reprezentanții bisericii spun că există chiar o recomandare a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca la sfinţirea unei catedrale sau la alte evenimente bisericeşti speciale să nu aibă acces în interiorul sfântului locaş nici un alt reprezentant al presei decât corespondentul postului de televiziune Trinitas al Patriarhiei Române, “care cunoaşte cel mai bine momentele când poate filma şi fotografia, fără să perturbe desfăşurarea sfintelor slujbe, potrivit rânduielilor bisericeşti”.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu