VIDEO Dovada că Oprișan îl avea „în atenție” pe juristul Pogorevici

0
2820

Pe data de 15 martie, la doar șase zile după descinderile procurorilor DNA la Primăria Focșani, a avut loc inaugurarea Școlii „Alexandru Vlahuță” din Cartierul Sud, unitate reabilitată cu fonduri europene. La eveniment a fost prezent Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, dar și Decebal Bacinschi, primarul municipiului, precum și numeroși funcționari din Primăria Focșani, printre ei aflându-se și juristul Liviu Pogorevici, implicat profesional în acest proiect și care zilele acestea se află în atenția presei după ce s-a trezit peste noapte fără post. În filmulețul pe care vi-l prezentăm se vede clar că la sosirea lui Oprișan la școală, acesta a dat mâna cu toți cei prezenți în fața instituției, așa cum îi este obiceiul, mai puțin cu Liviu Pogorevici, care i-a întins mâna, dar a primit un refuz care spune multe. Asta mai ales că Pogorevici a afirmat cum că pe 14 martie a avut loc o ședință operativă în primărie, în cadrul căreia primarul s-a exprimat că Oprișan știe cine este persoana care a adus DNA la Focșani și că va avea „grijă” de ea.

Reamintim că Liviu Pogorevici, directorul Direcției Administrației Publie Locale din Primăria Focșani, a rămas fără post, acesta acuzând că a fost executat la comanda lui Oprișan.

„Ordinul domnului Marian Oprişan a fost executat orbeşte de domnul viceprimar Necula Ionel Gabrieţ, Corhană Eduard Marian şi Baciu Micşunica”, a scris Liviu Pogorevici pe contul personal de Facebook, după aflarea veştii înlocuirii sale.

Desfințarea postului de director al Direcției Administrației Publie Locale din Primăria Focșani s-a produs în ședința de consiliu local de joia trecută, fără ca proiectul propus de viceprimarul Marius Iorga să fi fost pe ordinea de zi.

„A fost un şoc pentru mine, l-am resimţit din plin, pentru că nu am ştiut absolut nimic despre acest proiect de hotărâre, el fiind introdus peste ordinea de zi. Aştept să mi se comunice hotărârea şi să urmez paşii legali, în instanţă şi ce va dispune instanţa mă voi supune”, ne-a declarat Liviu Pogorevici.

liviu

Ulterior, acesta ne-a declarat: “Am refuzat să semnez mai multe documente pentru că nu erau legale. Se poate şi verifica vizavi de referatele pe care le-am făcut, în care justific refuzul de a semna. Este vorba despre investiţii la şcolile din Focşani şi străzi. La ora aceasta există o cercetare penală, o anchetă în desfăşurare, mai mult nu pot spune. Direct nu mi s-a reproşat că am adus DNA la Focşani, a fost doar o aluzie a primarului Bacinschi că se cunoaşte respectiva persoană şi că Marian Oprişan va avea grijă de ea. Este o afirmaţie făcută publică în şedinţa operativă a Primăriei Focşani din data de 14 martie, la care am participat”.

Marian Oprișan a reacționat în ziarul apropiat lui, afirmând că juristul i-a cerut să-i angajeze fiul.

„Acest funcţionar a venit în cursul lunii noiembrie sau decembrie la mine, la Consiliul Judeţean, şi m-a rugat foarte mult să insist şi să vorbesc cu primarul municipiului să-şi angajeze băiatul la Primărie. Întâmplarea face că mai erau prezenţi la mine în birou secretarul judeţului şi un şef de serviciu. I-am expliat să se uite în jur, că este inacceptabil să-mi ceară aşa ceva, pentru că nu pot să determin primarul să-i angajeze copilul, mai ales că nu este legal. Acest funcţionar este după părerea mea puţin cam obosit şi cred că are şi el nevoie de consiliere în această perioadă. Şi-a oferit servicile peneliştilor şi pedeliştilor. Probabil că asta l-a determinat să mintă şi să facă ce face în acest moment încercând să acrediteze ideea că la nivelul Primăriei Focşani ar fi nu ştiu ce nereguli. După părerea mea, nu sunt nereguli şi nu voi tolera niciodata un asemnea comportament în administraţia publică. Eu sunt un adversar al nepotismului în administraţia publică”, a declarat Maria Oprişan pentru Monitorul de Vrancea.

Liviu Pogorevici ne-a spus că a fost în birou la preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, nu să-i ceară să-l angajeze pe fiul său, ci în calitate de înlocuitor al secretarului judeţului.

“Am fost, e adevărat, în luna noiembrie la dânsul în birou, iar acolo era şi doamna secretar Raluca Dan şi prefectul Nicuşor Halici. Am fost în calitate de secretar al municipiului Focşani, eu fiind înlocuitorul secretarului în acea perioadă pentru că domnul Corhană era în concediu. Domnului preşedinte i-am solicitat în calitate de secretar sprijin pe linie instituţională pentru demersuri vizând un proiect de hotărâre de transformare a unui post. Erau cerinţe de vechime pentru acelt post şi pentru că la două concursuri nu s-a prezentat nimeni am gândit că putem transforma postul la categoria debutant. Nu ascund faptul că şi fiul meu a terminat anul trecut dreptul şi dorea să acceadă la un post în administraţie. Aici eu am vrut să ofer tuturor care au finalizat studii de drept o şansă egală, ceea ce s-a şi întâmplat, pentru că s-au înscris 19 persoane, printre care şi fiul meu. Nu  îngrădeşte nicio lege din România accesul la concurs al unei persoane care are rudă în instituţie. Băiatul meu nu a luat concursul, o să înveţe mai bine data viitoare, asta este. Eu nu i-am cerut în nici un fel domnului preşedinte să-mi angajeze fiul la Primărie, pentru că nu este atributul dumnealui. Mai zice că i-am cerut să vorbească cu primarul, ceea ce este neadevărat, pentru că primarul se afla atunci în concediu medical şi din 2014 nici nu mai avea atribuţii în acest sens, ele fiind predate viceprimarului Necula. Eu sunt în slujba adevărului şi a dreptăţii, nu a liberalilor, cum zice domnul Oprişan”, ne-a declarat Liviu Pogorevici.

 

 


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedent3800 de misiuni în patru ani pentru SMURD Panciu și Vidra
Articolul următorAteneul Popular “Mr.Gh.Pastia”, invitaţie la concert pe 18 aprilie