ISU, pregătit cu pompieri şi utilaje să intervină în caz de inundaţii

0
86

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus inspectoratelor din județele aflate sub incidența codului de vreme rea adoptarea măsurilor necesare pentru prevenirea și gestionarea producerii unor eventuale situații de urgență.

La acest moment este o atenționare de Cod galben pentru pe unele râuri din județele Bacău, Brașov, Buzău, Covasna, Galați, Harghita, Sibiu, Vrancea, Vaslui și Vâlcea cu valabilitate până mâine la ora 18,00.

În județele aflate sub incidența atenționării, s-a dispus asigurarea rezervei de personal și activarea, la nevoie, a grupelor operative pentru intervenția imediată.

„În funcția de evoluția situației, inspectoratele pentru situații de urgență județene vor activa grupele operative și vor asigura rezerva de personal necesară intervenției, inclusiv prin dislocarea imediată în zonele de risc, a unor detașamente de pompieri care să participe la limitarea și înlăturarea eventualelor efecte negative, evacuarea populației, animalelor și bunurilor aflate în pericol”, arată AGERPRES.