miercuri, iunie 19, 2024
AcasăSocietateIstoria jocurilor de noroc în România

Istoria jocurilor de noroc în România

Popularitatea jocurilor de noroc (de asemenea cunoscute și ca păcănele) a cunoscut o creștere semnificativă în lume, acest lucru fiind valabil și la noi în țară. Cauza popularității este una simplă, jocurile de noroc oferă o doză de distracție și adrenalină jucătorilor precum și șansa de a câștiga.

Apariția jocurilor de noroc

Istoria jocurilor de noroc este una complexă și bogată, ele fiind practicate încă din cele mai vechi timpuri ale existenței omenești, de la cele mai rudimentare forme la cele mai complexe. Primele cărți de joc datează din secolul al IX-lea, ele fiind descoperite în China.

Se presupune că jocurile de noroc au apărut ca un mod de distracție desfășurat între prieteni care cu timpul a evoluat în ceva mai complex, astfel au apărut localuri speciale unde oamenii se întâlneau strict cu scopul de a juca. Primul cazino în adevăratul sens al cuvântului s-a înființat în anul 1638, în Veneția, fiindu-i atribuită o aripă a celebrului palat Dandolo. Primul joc de ruletă este jucat în Franța, la Paris, în 1796, tot atunci au fost pusă la punct terminologia jocului de ruletă. Dezvoltarea societăților umane precum și dezvoltarea tehnologiei a dus la apariția cazinourilor online, care raportează cea mai mare doză de popularitate din domeniu. Primul cazino online a fost creat în 1994, find numit The Gaming Club, creat de cei de la Microgaming care sunt și astăzi prezenți în industrie.

Jocurile de noroc în România

Jocurile de noroc în România au avut desigur un succes uriaș încă de la introducerea lor. La început, pasionații de jocuri de noroc mergeau la săli special amenajate, unde jucau în special la aparatele de păcănele.

După dezvoltarea internetului au apărut tot mai multe website-uri specializate iar astfel mulți dintre jucători au făcut pasul spre mediul online. Un lucru important de menționat este că românii puteau juca la orice cazinou din mediul online până în anul 2015, chiar și la cele ce nu aveau interfață în limba română. De asemenea nu se percepeau taxe, însă acest lucru s-a schimbat cu apariția ONJN.

Ce este ONJN?

ONJN este abrevierea de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc și este o instituție subordonată Guvernului României și are ca scop autorizarea și monitorizarea activității operatorilor de jocuri din țară. Instituția a fost înființată în 2013, dar activitatea propriu-zisă și-a început-o abia în 2015. Din acel an toate cazinourile de pe internet au trebuit să obțină o licență de operare în România. Acest lucru a dus la reglementarea jocurilor de noroc din România, astfel jucătorii s-au putut bucura legal de jocurile lor preferate. Din acel moment industria jocurilor de noroc a cunoscut o explozie, începând să se dezvolte într-un ritm accelerat. Reglementarea jocurilor de noroc a însemnat și o creștere semnificativă a bugetului de stat datorită taxelor și impozitelor percepute operatorilor de jocuri. Din 2013 până în prezent profitul obținut de stat de pe urma jocurilor de noroc a crescut de până la 5 ori cu încasări de peste 180 de milioane de euro.

Concluzia este că jocurile de păcănele au devenit foarte populare printre conaționali, ele aducând și un profit important bugetului de stat, pe lângă faptul că asigură locuri de muncă pentru zeci de mii de angajați. Cu siguranță industria jocurilor de noroc va crește și mai mult în următorii ani.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu