IPJ Vrancea: zeci de sancțiuni date firmelor din sectorul silvic din Vidra, Nistorești, Paltin și Nereju

0
196

În perioada 05-07 septembrie, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă pe drumurile publice și la sedii/puncte de lucru ale agenților economici ce au ca obiect de activitate exploatarea, debitarea, transportul și comercializarea materialelor lemnoase din comunele Vidra, Nistorești, Paltin și Nereju. Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din domeniul silvic.

78 de persoane au fost legitimate, 14 depozite de material lemnos/instalații de debitare fiind controlate. Totodată, au fost verificate 36 de transporturi auto de material lemnos. Pentru neregulile constatate polițistii au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 69.000 de lei. Ca măsuri complementare, a fost dispusă confiscarea cantității de 127,378 mc material lemnos, în valoare totală de peste 25.000 de lei.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea identificării celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare, pentru tragerea la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare. (IPJ Vrancea / foto: arhivă)