duminică, iunie 23, 2024
AcasăStiri InterneIPJ Vrancea: sesizări, dosare penale, amenzi în ziua votului

IPJ Vrancea: sesizări, dosare penale, amenzi în ziua votului

În urma analizei realizate la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Vrancea cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, precizăm faptul că, atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică. Angajații Ministerului Afacerilor Interne au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu obiectivitate și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate.

În ziua alegerilor au fost sesizate 46 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 20 nu s-au confirmat, deci peste 43%. 8 sesizări nu au fost de competența structurilor MAI și au fost transmise către autoritățile competente: Biroul Electoral Central, Birouri Electorale Județene sau Autoritatea Electorală Permanentă. La nivelul județului Vrancea, s-au întocmit dosare penale pentru cercetarea unor posibile infracțiuni. În ceea ce privește frecvența faptelor sesizate, 4,3 % făceau referire la infracțiunea de coruperea alegătorilor, 6,5 % la fraudă la vot, iar restul pentru alte fapte. De asemenea, au fost aplicate 12 sancțiuni, în valoare de 3900 de lei. În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 324 de persoane cu aproximativ 276 de vehicule, fiind aplicate 45 de sancțiuni contravenționale.

Peste 1200 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați sâmbătă și duminică pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale. Menționăm că efectivele MAI din județul Vrancea asigură în continuare măsurile de protecție la 45 secții de vot. Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Vrancea și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot.

Mulțumim tuturor efectivelor implicate care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, și în special în ziua alegerilor. În același timp, apreciem responsabilitatea competitorilor electorali și a cetățenilor care au respectat cadrul legal privitor la alegeri.

Adresăm mulțumiri și jurnaliștilor care au relatat cu obiectivitate modul în care angajații MAI și-au făcut datoria în perioada electorală și în ziua alegerilor. (Centrul de Comunicare Județean Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu