IPJ Vrancea: Respectați măsurile de protecție, purtați masca în locurile aglomerate!

0
300

Având în vedere creșterea însemnată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus SARS COV-2 și ținând cont de problemele constatate în privința respectării măsurilor de prevenție, programul de lucru cu publicul al operatorilor economici se modifică. Astfel, prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea cu  nr. 67 din 30 iulie a.c., privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS COV-2, la nivelul județului Vrancea se interzice comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice:

  • în intervalul orar 00-06.00 în cursul săptămânii de luni până vineri;
  • în intervalul orar 00-06.00 în zilele de sâmbătă și duminică.

Totodată, această modificare este adresată și operatorilor economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, fiindu-le interzise astfel de activități în intervalul orar 23.00-06.00. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în spațiile publice deschise și în intervalele orare care se încadrează în următoarele categorii:

Nr.crt. Categorii spațiu public deschis Interval orar în care purtarea măștii de protecție este obligatorie
1. Piețe agro-alimentare, inclusiv zonele de acces în incintele acestora 07.00-19.00
2. Oboare, târguri, talciocuri, inclusiv zonele de acces în incintele acestora 06.00-19.00
3. Piețe, piațete, grădini publice, parcuri, zone de agrement 08.00-23.00
4. Stații de așteptare pentru transportul în comun 00.00-24.00
5. Stații CFR, peroane, gări 00.00-24.00
6. Parcări magazine/spații comerciale, supermarket-uri, hipermarket-uri 00.00-24.00
7. Curți ale lăcașurilor de cult 07.00-13.00
8. Procesiuni religioase(înmormântări, pelerinaje și alte activități religioase) 00.00-24.00

Măsurile au intrat în vigoare începând cu ziua de 1 august. Vă rugăm să conștientizați importanţa acestor măsuri în contextul situației epidemiologice actuale şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus. Astfel, recomandările impuse prin normele legale au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, la nivel personal, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune. Mulțumim celor care au înțeles, să se comporte responsabil, și vă asigurăm că vom fi prezenți, în continuare, la datorie! (IPJ Vrancea)