IPJ Vrancea: continuă acțiunile de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19

0
197

În ziua de 5 octombrie a.c., poliţiştii vrânceni, împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști locali, dar și cu reprezentați ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au acţionat în sistem integrat, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone cu aflux ridicat de persoane, precum și mijloace de transport în comun.

Astfel, în ultimele 24 h, sub autoritatea Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate. În cadrul acțiunilor, au fost verificate 93 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Scopul vizat a fost prevenirea răspândirii virusului Covid 19. Au fost legitimate peste 370 de  persoane și au fost verificate 37 de mijloace de transport, din care 26 mijloace de transport în comun. În total, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu Legea 55/2020.

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea vă recomandă: 

  • Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane.
  • Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane.
  • Păstrați o distanță semnificativă față de celelalte persoane pe care le întâlniți.
  • Asigurați-vă, după folosirea transportului în comun, că v-ați igienizat mâinile înainte de a vă atinge fața, nasul sau gura. (IPJ Vrancea)