marți, iulie 23, 2024
AcasăSocietateIPJ Vrancea: acțiuni de informare și prevenire adresate șoferilor și viitorilor șoferi

IPJ Vrancea: acțiuni de informare și prevenire adresate șoferilor și viitorilor șoferi

*Activități de informare și prevenire desfășurate de polițiști, adresate șoferilor și viitorilor șoferi*

*Polițiștii vrânceni au comunicat și în această săptămână conducătorilor auto modificările legislative aduse de Legea nr. 213 din 2023, dar și-au îndreptat atenția și către școlile de șoferi de pe raza municipiului Focșani.*
Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei din cadrul Poliției Municipiului Focșani, alături de reprezentanții Agenției Naționale Antidrog – CPECA Vrancea au desfășurat zilnic acțiuni în diferite zone ale municipiului Focșani, cu scopul de a informa șoferii cu privire la aceste reglementări și de a-i responsabiliza în ceea ce privește comportamentul lor la volan.
De asemenea, polițiștii au participat la cursurile de legislație din cadrul școlilor de șoferi din Focșani, pentru a transmite viitorilor conducători auto recomandări specifice unei conduite rutiere preventive. Responsabilitatea în trafic și respectarea regulilor de circulație sunt esențiale pentru siguranța proprie și a celorlalți participanți la trafic.
Acțiunile de informare pe această temă vor continua, atât în trafic, cât și în cadrul școlilor de șoferi.
Reamintim tuturor cetățenilor, dar mai ales conducătorilor auto, prevederile art. 91 din Codul Penal, în urma promulgării Legii 213, potrivit căruia nu se mai poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor de ucidere din culpă, dacă vehiculul a fost condus fără deținerea permisului de conducere sau sub influența alcoolului sau a altor substanțe. (IPJ Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu