Ion Ștefan, deputat PNL Vrancea: ”Mulți parlamentari PSD se opun alegerilor anticipate pentru că pierd pensia suplimentară”

0
562

Deputatul PNL Vrancea, Ion Ștefan, susține că mulţi dintre parlamentarii social-democraţi se opun organizării alegerilor anticipate pentru că au „un interes personal”. Aceștia nu se vor mai regăsi pe viitoarele liste şi, fiind un mandat întrerupt, nu vor mai beneficia de pensii speciale.„Acum, faptul că parlamentarii PSD se opun acestei proceduri: aş vrea să luaţi în seamă că au şi un interes personal. Faptul că mandatul este întrerupt, ei nu o să mai beneficieze de pensii suplimentare. Şi ăsta este un motiv, poate, în prima fază, o să vi se pară pueril, dar să ştiţi că nu e deloc. L-au luat în seamă, l-au analizat şi pentru aşa ceva se luptă. Pentru unii dintre ei, e chiar motivul principal: să nu piardă pensia specială. Pentru acest lucru sunt dispuşi la presiuni în cadrul partidului. Şi mai au un subiect important: faptul că au alegeri interne. Candidaţii sunt şi ei într-o luptă internă în partid şi pentru chestia asta sunt dispuşi să sacrifice şi interesele cetăţenilor români”, a declarat deputatul liberal la o întâlnire la Alba Iulia. Ion Ștefan crede că unii dintre parlamentarii actuali ai PSD nu se vor mai regăsi pe listele de candidați din acest an.

Cât privește șansele de organizare a alegerilor anticipate, după decizia Curții Constituționale, deputatul Ion Ștefan s-a arătat optimist. „Nu a spus nimeni că nu mai avem șanse la anticipate. În perioada următoare o să aşteptăm hotărârea CCR, să vedem cum motivează dânşii hotărârea, şi o să derulăm etapele următoare. Eu cred că încă suntem în situaţia de a avea alegeri anticipate în acest an. Suntem în grafic. Nu mai avem procentul de peste 60-70%-80%, (…). dar vom continua, nu vom ceda. În faţa ‘ciumei roşii’ nu trebuie să cedăm niciodată. Şi 1% dacă mai avem şanse, şi pentru 1% trebuie să continuăm”, a conchis deputatul PNL Vrancea, Ion Ștefan.