Intervenții ale pompierilor vrânceni în ultimele zile: gospodării distruse, mașină arsă, copil cu arsuri

0
770

La trecerea dintre ani, respectiv în perioada 31.12.2021, ora 08:00 – 03.01.2022, ora 08:00, pompierii militari vrânceni s-au aflat permanent la datorie și au gestionat 80 situații de urgență apărute în zona de competență din care: 5 intervenții la stingerea incendiilor, 1 intervenție de descarcerare, 1 intervenție la asigurarea zonei unde s-a produs o situație de urgență, 33 intervenții la ajutor medical de urgență, 5 intervenții la asistența persoanelor și 35 activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare, desfășurate cu scopul asigurării măsurilor necesare în contextul generat de evoluția pandemiei și pentru prevenirea incendiilor în unitățile spitalicești.

Una din situațiile relevante a avut loc în data de 31.12.2021, în jurul orei 11.30, când pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit din cauza unui coș de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile, la o gospodărie din comuna Slobozia Ciorăști. La fața locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. În cooperare a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Slobozia Ciorăști. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la o locuință, cuprinzând o suprafață de circa 180 mp. În urma incendiului au ars: acoperișul locuinței construit din lemn cu învelitoare din tablă, precum și bunurile de uz casnic din 5 camere de locuit.

Un alt incendiu cu pagube importante a avut loc în satul Boțârlău, comuna Vulturu, în data de 01.01.2022, imediat după miezul nopții, în jurul orei 01:30. O locuință a luat foc din cauza unui scurtcircuit electric. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă. Forțele de intervenție au acționat în cooperare cu SVSU Vulturu. Cu toate că incendiul a fost lichidat în limitele găsite, flăcările au distrus acoperișul locuinței construit din lemn și învelitoare din azbociment, pe o suprafață de aproximativ de 70 mp, precum și bunurile de uz casnic din 2 camere de locuit. În aceeași zi, în jurul orei 02:40, în urma primirii unui apel la numărul unic de urgență 112, echipajul SMURD din cadrul Stației de Pompieri Vidra a fost solicitat la o intervenție în comuna Năruja pentru a prelua un pacient minor, în vârstă de 13 ani, care a suferit arsuri de gradul I și II la nivelul feței, după ce a încercat să aprindă aragazul, în urma unor acumulări de gaze. Având în vedere consecințele evenimentului, readucem în atenție că, pe măsură ce cresc, copiii trebuie învățați cum să utilizeze sursele de foc și cum să se comporte în situații de pericol. Supravegheați copiii în permanență! Ignorarea acestui sfat a provocat, de-a lungul timpului, numeroase incidente grave, la care părinții au asistat neputincioși. O clipă de neatenție îi poate transforma în victime ale unor accidente casnice și din acest motiv, vă reamintim regulile ce trebuie respectate, astfel încât copiii să fie în siguranță, în propriul cămin. Pentru prevenirea unor accidente înlăturați orice curiozitate a copiilor în legătură cu focul, explicându-le, cu răbdare, pericolul pe care acesta îl reprezintă. De asemenea, este bine să păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care copiii nu au acces. Important! Nu lăsați copiii singuri în casă cu sobe, plite, radiatoare sau aparate electrice aflate în funcțiune și nu lăsați la îndemâna copiilor vase cu lichid fierbinte.  Încercați să țineți copiii cât mai departe de locul unde gătiţi – aragaz, sobă.

În dimineața zilei de 02.01.2022, o țigară aprinsă într-un loc necorespunzător a provocat un incendiu la o locuință din satul Prahuda, comuna Paltin. Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Năruja au intervenit prompt și au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, consecințele evenimentului rezumându-se doar la pagube materiale. Au ars materiale textile (îmbrăcăminte) și mobilier dintr-un dormitor. De reținut! Dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări. Dacă vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru a vă odihni, nu aprindeţi ţigara, pentru că este foarte probabil să aţipiţi şi să daţi foc la pat sau la fotoliu. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă. Stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră. Tot în cursul zilei de 02.01.2022, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au fost mobilizați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, care s-a aprins în timp ce se deplasa pe un drum comunal din satul Milcovul. Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric. Autoturismul a ars în proporție de 90%. Din fericire, persoanele aflate în interiorul autoturismului s-au autoevacuat. În dimineața zilei de luni, 03.01.2022, în jurul orei 03:50, trei echipaje din cadrul Stației de Pompieri Panciu au intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mărășești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Haret. La fața locului pompierii militari au acționat cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD, iar pompierii voluntari cu 1 autospecială de stingere. Incendiul provocat de un scurtcircuit electric a fost lichidat în limitele găsite, după mai bine de 3 ore de luptă cu flăcările. În urma evenimentului au ars 150 mp din acoperis, tavan și pereții podului mansardat, construit pe structură de lemn și plăci OSB, precum și bunuri de uz casnic și mobilier aflate în interiorul locuinței. Totodată, au ars și 10 ml de gard din lemn. (ISU Vrancea)Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentCoronavirus, ora 13.00: creștere a numărului de îmbolnăviri, la început de an
Articolul următorPeste 25.000 de angajați MAI la datorie, la sfârșitul săptămânii trecute. S-au dat amenzi de 4,6 milioane lei