Întâlnirea cu Oprișan a dat roade: fosta polițistă Monica Gogu s-a angajat la ELECTRICA

0
394
Fosta polițistă Monica Gogu și-a găsit repede un post călduț și bine plătit, după ce a fost dată afară din structurile MAI. Surprinzător pentru mulți, ea a câștigat un concurs organizat la începutul acestui an, la Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Sucursala Focșani. Postul obținut este unul de birou, liniștit – specialist managementul clienților de distribuție în cadrul Serviciului Managementul Clienților de Distribuție la SDEE Focșani. Pentru a se putea înscrie la concurs, doritorii aveau nevoie de o diplomă de licență, fără o specializare anume. De menționat că fosta polițistă a avut o contracandidată dintr-o unitate parteneră societății Electrica, cu câțiva ani de experiență în domeniu – soția șefului Centrului de Măsură din cadrul SDEE Focșani, Robert Bolovan. Se pare, însă, că aceasta a avut mari emoții la concursul pentru ocuparea postului respectiv și a pierdut în fața mai tinerei sale contracandidate.
După cum se știe, Monica Paula Gogu a fost nevoită să plece din IPJ Vrancea după ce a primit o condamnare de doi ani și 10 luni cu suspendare definitivă, în urma accidentului pe care l-a făcut acum circa 4 ani, în centrul Focșaniului. Sentința definitivă s-a dat la mijlocul lunii octombrie 2018. Iată că, la mai puțin de 3 luni, Monica Gogu și-a găsit un post foarte bun într-o unitate cu capital de stat și privat, coordonată (chiar dacă neoficial) de politic. În această speță de către ALDE, ministrul Energiei fiind reprezentant al partidului lui Călin Popescu Tăriceanu. De altfel, directorul SDEE Focșani este Petrică Ioniță, susținut de președintele ALDE Vrancea, Ionel Cel-Mare.
Mai mult, fosta polițistă a avut parte de cel puțin o întâlnire importantă, care s-a dovedit a fi norocoasă. În vara anului trecut, când aștepta sentința definitivă în procesul său, Monica Gogu s-a întâlnit, în centrul Focșaniului, cu șeful PSD Vrancea. Marian Oprișan a făcut câteva ture cu mașina pe Bulevardul Unirii (și a încălcat și niște reguli de circulație, conform martorilor), până a parcat (tot într-un loc nepermis) în apropierea domnișoarei. Ei au stat de vorbă degajat, chiar zâmbitori, făcând, se pare, schimb de numere de telefon. Și, la scurt timp, a răsărit un post bun pentru tânăra ex-polițistă.
Printre condițiile de ocupare a postului de la Electrica se numărau ”capacitate de concentrare și discernământ în condiții de stress” și ”asumarea răspunderii pentru deciziile luate”. Tocmai de ”concentrare”, ”discernământ” și ”răspundere” a dat dovadă fosta polițistă în dimineața când a spulberat chioșcul din stația de autobuz de la Dogan, precum și în perioada care a urmat…