Instanța îl repune pe Răduță Macovei în funcția de primar

0
117

Răsturnare de situație în cazul suspendării din funcție a primarului comunei Reghiu, Răduță Macovei. După ce Curtea de Apel Galați i-a dat câștig de cauză Prefecturii Vrancea și i-a respins lui Răduță Macovei solicitarea de suspendare a ordinului prefectului de încetare a mandatului înainte de termen, iată că Tribunalul Vrancea i-a admis cererea de anulare a respectivului act administrativ. Conform magistraților vrânceni, Răduță Macovei își poate desfășura în continuare activitatea de edil șef al comunei Reghiu, decizia fiind definitivă.

”Complet: FC7
Tip soluție: Admite cererea
Soluția pe scurt: Admite cererea. Dispune anularea ordinului Prefectului nr. 293/2018. Respinge cererea de intervenție accesorie ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunțată în ședință publică astăzi, 30 ianuarie 2019.
Document: Hotărâre  25/2019  30.01.2019”, se menționează în decizia Tribunalului Vrancea.

În luna iulie 2017, Răduță Macovei a fost condamnat definitiv, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese. Abia în toamna anului trecut, prefectul Sorin Hornea a emis ordinul de încetare a mandatului de primar, pe baza unui referat al secretarului comunei Reghiu. Răduță Macovei a atacat în instanță ordinul prefectului și, până la urmă, a avut câștig de cauză.