marți, iulie 16, 2024
AcasăStiri InterneInspecția Muncii, la aniversare: “25 de Ani – Cel mai bun rol...

Inspecția Muncii, la aniversare: “25 de Ani – Cel mai bun rol jucat este următorul”

Ziua de 11 iulie a devenit “Ziua Inspecției Muncii”, prin adoptarea Legii nr. 337/2018 privind statutul inspectorului de muncă, fiind marcată anual, România alăturându-se astfel altor state europene în care – și desfășoară activitatea organisme similare. Prin Legea nr. 108/1999, pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii,  Inspecția Muncii functionează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Ministerului Muncii și Solidarițății Sociale, și îndeplinește funcția de autoritate de stat prin care se asigură exercitarea controlului în domeniul relațiilor de muncă, securității și sănătății în munca și supravegherea pietei. Cu această ocazie, dorim să evidențiem activitatea desfășurată de-a lungul celor 25 de ani de la înființarea Inspecției Muncii și până în prezent, activitate ce a condus la depistarea a numeroase cazuri de munca nedeclarată, precum și la prevenirea unor evenimente ce puteau degenera în accidente deosebit de grave cu urmări nedorite.

Pe lângă activitatea de control, Inspecția Muncii și Inspectoratele Teritoriale de Muncă sunt preocupate în permanent de consiliere, informare, dar si de atenționarea atât a angajatorilor cât și a angajaților cu privire la importanța cunoașterii si respectării legislației din domeniul relațiilor de muncă, al securității și sănătății în muncă și supravegherea pieței. Pentru marcarea si celebrarea zilei de 11 iulie, Inspectoratul Teritorial de Munca Vrancea va desfășura acțiuni de informare și conștientizare prin întâlniri cu reprezentanți ai angajatorilor din județ, reprezentanți ai sindicatelor, în cadrul cărora vor fi prezentate noutăți legislative în domeniul relațiilor de muncă, securității si sănătății în muncă și supravegherea pieței, precum si răspunsuri pe diverse problematici din domeniul de competentă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea mulțumește pe această cale autorităților si instituțiilor publice județene pentru buna colaborare în desfășurarea acțiunilor comune. La Mulți Ani tuturor inspectorilor de muncă. Cu această ocazie dorim să le mulțumim pentru răbdarea și perseverența în activitatea dumnealor, pentru realizările si eforturile depuse în toți acești 25 de ani de activitate. La Mulți Ani, Inspecția Muncii! (ITM Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu