InfoCons: Masa de Paște bogată în E-uri, zahăr și sare!

0
187

Masa de Paste este întotdeauna îmbelșugată, iar în jurul acesteia se adună întreaga familie – o masă cu de toate, pentru toți! Dar știați că masa de paște poate ajunge până la 163 E-uri, 31,86 grame de sare și 208,6 grame de zahăr?!

Masa de Paște începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri (crenvurști de pui, crenvurști de porc, parizer, șuncă praga, cabanos, bacon), iar alături de acestea se găsesc câteva sosuri de ketchup, muștar și maioneză. Dar, acest aperitiv ajunge până la 83 E-uri, 31,6 grame de sare și 69,8 grame de zahăr pentru un singur fel de mâncare! Dar lista continuă!

Dacă vă îndreptați către nelipsitul cozonac, înghețată, bomboane de ciocolată, croissant de ciocolată sau un iaurt cu fructe, ajungeți să consumați până la 40 E-uri și 116,1 grame de zahăr doar pentru desert.  Pe lângă acestea, veți consuma și un suc tip ceai, o băutură energizantă sau poate o bere cu fructe, adăungându-se încă 29 E-uri și 22,7 grame de zahăr. Astfel, doar pentru desert consumați 69 E-uri și 138, 8 grame de zahăr! Făcând calculul, aflăm că Masa de Paște s-a transformat într-un festin de E-uri (aditivi alimentari), sare și zahăr! Până la 163 E-uri31,6 grame de sare și 208,6 grame de zahăr pentru o masa de sărbătoare cu doar câteva produse pe lângă care se pot adăuga multe altele! „O masă de Paște cu o nouă atitudine înseamnă cu adevărat să ne pese de noi, de părinți, de bunici și de musafiri. Alegeți produsele citind eticheta, alegeți serviciile citind condițiile, și pentru orice nu sunteți siguri, nu ezitați și consultați site-ul InfoCons. Descărcați Aplicația GRATUITĂ InfoCons!”, a transmis Sorin Mierlea, președintele InfoCons. (sursa și detalii: InfoCons)