Inconștiență costisitoare: băut la volan, fără permis și fără documente care să justifice ieșirea din casă pe timpul nopții

0
266

La data de 26.04.2020, ora 03.19, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Panciu au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat, din comuna Câmpuri, cu privire la faptul că  o persoană conduce pe drumul comunal din satul Fetești un autoturism, fără să posede permis de conducere și se află sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, pe DJ 115 (Fetești) a fost oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din comuna Răcoasa.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere. Totodată, fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0.44 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, bărbatul nu a respectat prevederile Ordonanței Militare nr. 3/2020, respectiv nu a prezentat polițiștilor declarația pe proprie răspundere completată în prealabil, menționând faptul că se duce în vizită la o persoană. Sub acest aspect, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2000 de lei. (IPJ Vrancea)