joi, iunie 13, 2024
AcasăStiri InterneÎncepe ȘCOALA PĂRINȚILOR la bibliotecă! (comunicat de presa)

Începe ȘCOALA PĂRINȚILOR la bibliotecă! (comunicat de presa)

AFIS SCOALA PARINTILORLa început de an școlar, Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea – Secția pentru copii și tineret Oana-Diana Renea propune comunității un proiect inedit numit ȘCOALA PĂRINȚILOR.

La acest proiect sunt așteptați să participe părinții (mame sau tătici) și bunicii (care au în îngrijire permanentă nepoți – copii ai căror părinţi sunt plecați în străinătate) care vor să dezvolte o relație frumoasă părinte/bunic-copil sau întâmpină probleme legate de comunicare, comportament sau atitudine.

De ce la bibliotecă? Pentru că aceasta este liantul între școală și familie și este locul unde copiii vin singuri sau de multe ori însoțiți de părinți sau bunici. Această realitate transformă biblioteca într-o punte de legătură și un loc ideal de desfășurare a unui proiect care poate contribui la formarea unei relații sănătoase părinte – copil. Credem că un părinte pregătit poate face un copil fericit prin mijloace pedagogice simple pe care trebuie doar să le cunoască și apoi să le aplice corect în viața de zi cu zi.

Biblioteca va fi locul unde părinții vor putea afla răspunsul la întrebări şi provocări care apar frecvent în procesul de educare: Ce facem cu copiii dificili?, Există copii dificili?, Am un copil agresiv? , Trebuie să spun nu?, Cum să spun nu?, Copilul și fascinația calculatorului! , Copiii și gașca de prieteni – între libertate totală sau lipsa ei?, De ce minte copilul meu?, Copilul meu nu vrea să învețe!, Copilul meu vrea să fugă de acasă!, Ce fac atunci când copilul meu fumează?, Copilul meu este dependent? – și multe, multe alte probleme pe care le întâmpinăm zi de zi în meseria de părinte.

Aceste probleme, întrebări și frământări există, sunt firești, fapt pentru care trebuie să găsim rezolvarea corectă și adaptată fiecărui caz şi copil în parte.

Proiectul ŞCOALA PĂRINŢILOR îşi propune, prin întâlniri destinate părinţilor, reducerea semnificativă a situaţiilor de impas parental şi a dificultăţilor întâmpinate în cadrul relaţiei părinte – copil, atât în cazul copiilor cu devianţe comportamentale cât şi în situaţiile obișnuite de viaţă, care apar pe parcursul dezvoltării copilului. Obiectivele sesiunilor de informare sunt creşterea capacităţii de intervenţie educativă eficientă a părinţilor în diverse situaţii, crearea unei reţele de suport între părinţi, stimularea disponibilităţii și a capacităţii de a fi un bun părinte.

La bibliotecă părinții vor primi răspunsuri competente din partea unei echipe de specialiști formate din medici, psihologi, pedagogi, consilieri antidrog și polițiști.

În acest sens, partenerii Bibliotecii Județene Duiliu Zamfirescu Vrancea în acest proiect sunt: dna. Maria Arginteanu – psiholog, dl Răzvan Candrea și dna dr. Doina Chiriac – din cadrul Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Vrancea, dna Monica Manolache – comisar în cadrul Compartimentului de analiză și prevenire a criminalității al IPJ Vrancea și specialiști din cadrul DGASPC Vrancea.

Întâlnirile cu părinții vor avea loc începând cu luna octombrie, în fiecare joi, începând cu ora 17.00, timp de o oră și jumătate.

Vă așteptăm cu încredere, în perioada 15 septembrie – 4 octombrie, pentru înscrieri, întrebări la sediul Secției pentru copii și tineret Oana Diana-Renea, din strada N. Titulescu nr. 12, la adresa de email secția_copii@bjvrancea.ro sau la tel. 0237/626646. Persoană de contact: bibliotecar Maria-Cristina Olaru.

 

 


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu