sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăStiri InterneÎn septembrie și octombrie, o nouă emisiune de titluri de stat, cu...

În septembrie și octombrie, o nouă emisiune de titluri de stat, cu dobânzi atractive

Vrâncenii pot investi într-o nouă emisiune de titluri de stat TEZAUR, începând de luni, 18 septembrie 2023. Titlurile de stat disponibile sunt cu maturități de 1 și 3 ani și dobânzi anuale de 6,25% şi respectiv 7,10%. Perioada de subscriere începe de luni 18 septembrie 2023 şi se încheie în 13 octombrie 2023, iar titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • de la unitățile Trezoreriei Statului între 18 septembrie-13 octombrie 2023;
  • online numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV între 18 septembrie – 12 octombrie 2023. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A între 18 septembrie – 12 octombrie 2023 în mediul urban și 18 septembrie – 11 octombrie 2023 în mediul rural.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. (Compartiment comunicare, AJFP Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu