IMM-urile și-au făcut program de guvernare după care să se inspire viitorul Executiv

0
485

A intrat în tradiţia Patronatului IMM Vrancea ca la fiecare sfârşit de toamnă să fie premiate cele mai performante societăţi comerciale mici şi mijloci care au contribuit cel mai mult la dezvoltarea economică a judeţului Vrancea în anul precedent. Astfel, astăzi, la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” Focşani au fost premiate firme care au avut cea mai bună dinamică a dezvoltării, care au făcut investiţii mari, care au creat locuri de muncă, care s-au ridicat prin calitatea produselor, dar şi tineri întreprinzători sau femei manager. Evenimentul l-a avut ca invitat principal pe preşedintele IMM-urilor din Regiunea 2 Sud-Est, Marian Filimon, care a tras un semnal de alarmă asupra faptului că guvernele care s-au succedat la conducerea ţării au uitat de capitalul românesc.

“Aportul nostru este crucial în dezvoltarea ţării. Din total capital în România, 80% este cu acţionariat străin şi doar 20% românesc. Aportul la bugetul statului este invers proporţional. Noi dăm 55 de miliarde, iar ceilalţi 9 miliarde. Eu cer autorităţilor să înţeleagă că e cazul să-şi orienteze sprijinul, politicile, strategiile, pentru tot ceea ce înseamnă capitalul autohton, pentru tot ce înseamnă întreprinzătorul român. Guvernele au dat ajutor de stat firmelor de 730 de milioane de euro şi doar o singură companie a fost românească. Noi suntem îndreptăţiţi să cerem un tratament egal, cu măsură”, a spus Marian Filimon, care a menţionat că a lăsat pe masa guvernanţilor un program de guvernare al oamenilor de afaceri, “astfel încât să ne facem utili şi să ajutăm în actul administrativ”.

Ion Roman, preşedintele IMM Vrancea, a dorit cu această ocazie să transmită un mesaj către guvernanţi de a sprijini mediul de afaceri şi să nu-l împovăreze cu taxe şi impozite. “În judeţul Vrancea funcţionează aproximativ 15.000 de firme, din care 8500 depun bilanţ la finanţe. Vrancea este judeţul care colectează la bugetul de stat mai mult de 100%, aşadar eu cred că ar trebui să fie mulţumite autorităţile că noi am produs ceea ce ele încasează. Ne doare în continuare că impozitele şi taxele sunt prea mari. Am văzut că toată lumea de la stat se repede pentru a avea salarii mărite. Şi noi, Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii vrem salariile mărite”, a spus Ion Roman.
Nu au lipsit nici oficialităţile, fiind prezenţi în sală vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Ionel Cel Mare şi primarul Cristi Misăilă.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a ţinut să mulţumească IMM-urilor, care au făcut posibil ca economia să funcţioneze şi bugetarii să fie plătiţi la timp. “Eu provin din mediul bugetar şi vreau să vă mulţumesc că aţi făcut în aşa fel încât eu să-mi iau salariul, în calitatea mea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean”, a sus Ionel Cel-Mare. La rândul său, primarul Focşaniului le-a spus celor prezenţi în sală că are un proiect legat de oamenii de afaceri. “Vrem să înfiinţăm un club al oamenilor de afaceri, care să vină în sprijinul autorităţilor. Înainte să vin aici am citit un material în care am văzut că Vrancea este pe locul III în ce priveşte creşterea economică la nivel naţional, datorită contribuţiei IMM-urilor”, a spus Cristi Misăilă. Premiile au fost acordate pe secţiuni, respectiv microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, nefiind omise nici întreprinderile mari, care oferă practic cele mai multe locuri de muncă în economie.

Patronatul IMM Vrancea a acordat premii de excelenţă unor firme din diferite ramuri de activitate, precum producţie, agricultură, construcţii, industria lemnului, comerţ, servicii, viticultură, confecţii şi farmacii, toate cu rezultate notabile în anul 2015. Moderatorul topului IMM a fost jurnalistul Radu Borcea.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentAlegeri parlamentare Vrancea: Gică Duță, candidat independent la Camera Deputatilor
Articolul următorProcurorii vrânceni au renunțat la dosarul penal împotriva pesedistului Matișan