joi, iulie 25, 2024
AcasăActualitateIGPR, descindere în forță în Munții Vrancei, la tăietorii de păduri. La...

IGPR, descindere în forță în Munții Vrancei, la tăietorii de păduri. La percheziții, polițiștii au găsit un arsenal de arme

În acest weekend, mai multe ocoale și cantoane silvice au fost luate cu asalt de polițiștii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Aceștia au făcut controale în fondul forestier din județele Vrancea și Bacău, fiind verificați nu mai puțin de 23 de agenți economici.

Totodată, polițiștii au efectuat și trei percheziții domiciliare, ocazie cu care polițiștii au ridicat patru arme cu glonț și alice, patru săbii, cinci cuțite de vânătoare și un “box”, toate deținute ilegal.

“Polițiștii au aplicat 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 384.300 de lei, dintre care 30 prevăzute de Legea nr. 171/2010 privind contravențiile silvice, 11 prevăzute de H.G. nr. 470/2010 privind utilizarea și funcționarea SUMAL și două la H.G. nr. 2293/2004 privind regimul deșeurilor”, precizează IGPR.

Polițiștii au confiscat 573 de m.c. de material lemnos, în valoare de 203.132 de lei. Din materialul lemnos confiscat, 160 de m.c. a fost sub formă de cherestea din rășinoase, 179 de m.c. sub formă de lemn rotund și 234 de m.c. lemn de foc.

Totodată, au fost constatate și patru infracțiuni privind evaziunea fiscală.

Acțiunea a fost coordonată de polițiști ai Direcției de Ordine Publică — Serviciul Fondului Forestier și Piscicol din cadrul IGPR.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu