HUO!

0
14
Parlamentarii au dovedit din nou (pentru a câta oară?) că interesele lor sunt mai presus de orice. Chestia cu cei 7 ani de-acasă este doar o poveste spusă copiilor care mai fac câte o năzbâtie. Privilegiilor lor prezente și viitoare sunt pe primul loc. Românii sunt pe ultimele locuri în Europa în ceea ce privește nivelul de trai dar parlamentarii (și politicienii cu funcții publice, în general) se bucură de privilegii peste măsură. Cu cât poporul este mai sărac (și mai puțin educat), cu atât conducătorii săi sunt mai bogați și mai corupți. Așa că parlamentarii și-au votat pensii speciale, în ciuda oricărei norme de moralitate sau bun simț. Ei o duc bine acum și vor să o ducă la fel de bine și după ce ies la pensie. Și pot face asta, în comparație cu milioanele de fraieri care le achită privilegiile și îi votează.
Pensiile speciale ale parlamentarilor se înscriu în seria actelor normative adoptate de parlamentari în beneficiul unei mici părți de populație. În general, sunt acele categorii de români care beneficiază de o situație materială peste medie, plus alte avantaje, de-a lungul activității profesionale, precum militari, polițiști, funcționari publici, magistrați. Și cărora parlamentarii le asigură, cu banii tuturor românilor, o pensie îmbelșugată. Unde mai pui că se apropie și adoptarea unei legi care să asigure pensii speciale și aleșilor locali!? Dar pentru profesori, strungari, tinichigii, medici, macaragii, asistenți, oameni de serviciu, spălătorese, șoferi, agricultori, infirmiere, contabili, sudori, vânzători, casieri etc, când le facem niște privilegii, niște pensii speciale?
Ironia sorții, votarea pensiilor speciale pentru parlamentari a coincis cu protestul crescătorilor de oi și capre. Un protest tensionat, cu dispute verbale (și nu numai) contondente, care a pornit tot din cauza promovării unor interese obscure ale unei mici categorii de populație – vânătorii. Iar vedeta zilei a fost o senatoare mahalagioaică, fără o urmă de bun simț, cunoscută pentru modul în care și-a rezolvat problemele personale pe spatele banilor publici. Iritată peste măsură, senatoarea s-a răstit la jurnaliști, i-a amenințat și le-a bătut obrazul, pentru ca apoi să iasă în curtea Parlamentului la o ceartă cu oierii, ca la poarta stânii. Și, pentru că se crede superioară votanților care i-au asigurat privilegiile și îi achită confortul, le-a tras un perdaf și ciobanilor. Deși crescătorii de animale erau supărați și chiar disperați, aceștia au vorbit destul de civilizat. În schimb, mahalagioaica pe care noi o plătim zi de zi i-a tratat ca pe niște fraieri iar pe unul l-a catalogat scurt și repetat: ”ești un prost”.
Bravos! Vă mulțumim, tovarăși! Huo!
Cătălin Stancu