marți, iulie 16, 2024
AcasăPoliticaHotărârile de Guvern privind datele alegerilor parlamentare și prezidențiale, publicate în Monitorul...

Hotărârile de Guvern privind datele alegerilor parlamentare și prezidențiale, publicate în Monitorul Oficial

Coaliția de guvernarea PSD-PNL a stabilit, ieri, datele la care vom merge din nou la vot, pentru alegerea senatorilor, a deputaților și, respectiv, a președintelui. Ulterior, Guvernul a adoptat hotărârile necesare, iar seara actele normative au fost publicate în Monitorul Oficial al României.

– ”Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. — Se stabilește ziua de duminică, 1 decembrie 2024, ca dată a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2024.
Art. 2. — Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 2 septembrie 2024.”, se menționează în HG privind alegerea parlamentarilor pentru mandatul 2024-2028.

– ”Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. — Se stabilește ziua de duminică, 24 noiembrie 2024, ca dată a alegerilor pentru Președintele României din anul 2024.
Art. 2. — Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 10 septembrie 2024.”, scrie în HG privind alegerea președintelui țării. Cel mai probabil, va fi nevoie și de un al doilea tur de scrutin, ce se desfășoară la două săptămâni distanță după primul tur, adică pe 8 decembrie. Mandatul președintelui României este de 5 ani.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu