joi, iulie 18, 2024
AcasăEconomicGuvernul păstrează majoritatea măsurilor dure de impozitare anunțate inițial

Guvernul păstrează majoritatea măsurilor dure de impozitare anunțate inițial

Guvernul păstrează majoritatea măsurilor dure de impozitare anunțate inițial, potrivit proiectului de lege consultat de PRESShub. Documentul urmează să adopte săptămâna viitoarele actele normative cu noile măsuri fiscale, iar întregul pachet va fi adoptat în Parlament pentru angajarea răspunderii.

Microîntreprinderile cu cifra de afaceri sub 300.000 de lei/60.000 de euro vor plăti un impozitul de 1% din cifra de afaceri. Cele care au cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei, impozitul va fi de 3% din cifra de afaceri. Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei care au o rată de profitabilitate mai mare de 30% este introdus automat impozitul pe profit de 16% și dispare impozitul de 3% pe cifra de afaceri.

Scutirea de impozit în IT, agricultură și industria alimentară se aplică doar pentru venituri lunare brute sub 10.000 lei.

Mai multe produse vor aplica TVA de 9% în loc de 5%, iar altele de 19% în loc de 9%. Cresc accizele la țigarete și produse alcoolice. Este introdusă o nouă taxă, respectiv un impozit special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare: clădiri cu valoare individuală sau cumulată peste 2.500.000 de lei sau autoturisme de peste 375.000 lei. O nouă taxă pentru companii, respectiv „ajustorul fiscal pentru impozitul pe profit”.

Mai multe detalii, în articolul publicat de PRESShub.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu