Guvernul Cîțu, dat în judecată de primari PSD din Vrancea pentru Hotărârea prin care a alocat bani către primării din Fondul de rezervă

0
508

Zeci de primari PSD din țară au dat în judecată Guvernul Cîțu. Motivul îl constituie Hotărârea Guvernului nr. 1.088/ 07.10.2021, prin care s-au alocat bani din Fondul de rezervă către unitățile administrativ teritoriale. Primarii PSD și USR au acuzat Executivul de discriminare și alocare a fondurilor publice pe criterii strict politice, cea mai mare parte din suma de un miliar de lei fiind direcționare către primăriile administrate de edili PNL și UDMR. Primarii nemulțumiți cer în instanță (în numele administrațiilor locale pe care le reprezintă) anularea actului administrativ cu caracter normativ, adică HG nr. 1.088/ 2021. Printre cei care au depus acțiune în instanță, la Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București, se numără și primari PSD din județul Vrancea. Este vorba de edilii comunelor Câmpuri, Fitionești, Ruginești, Slobozia Ciorăști, Străoane, dar și de primarul orașului Mărășești.

Potrivit HG nr. 1.088 din 7 octombrie a.c., județului Vrancea i-a fost repartizată suma totală de aproape 13,2 milioane de lei. Unitățile administrativ-teritoriale conduse de liberali au primit sume cuprinse între 100.000 și 300.000 de lei, iar primăriile conduse de pesediști au primit câte 50.000 de lei fiecare. De menționat că municipiul Focșani, 7 primării comunale (toate conduse de PSD) și Primăria Pufești (primar AUR) nu au beneficiat de niciun leu la această repartizare din Fondul de rezervă.