AcasăStiri InterneGuvernul a aprobat noi exproprieri pentru Autostrada Focșani - Bacău

Guvernul a aprobat noi exproprieri pentru Autostrada Focșani – Bacău

În ședința din această săptămână, Executivul a adoptat Hotărârea de Guvern privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum şi aprobarea listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Autostrada Focşani – Bacău”. Potrivit unui comunicat de presă, acest act normativ aprobă amplasamentul suplimentar pentru „Autostrada Focșani – Bacău”, precum și declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe acest amplasament.

În acest sens, a fost aprobată alocarea sumei totale de 12,283 milioane de lei pentru plata despăgubirilor individuale ce se vor acorda proprietarilor sau deținătorii imobilelor proprietate privată ce vor fi expropriate, situate pe raza localităților Bolotești, Garoafa, Movilița, Mărășești, Panciu, Țifești, Vânători, Pufești, din județul Vrancea și Orbeni, Parava, Sascut, Valea Seaca, Adjud, Păunești, Ruginești, Cleja, Faraoani, Nicolae Bălcescu și Răcăciuni, din județul Bacău. Suma aferentă despăgubirilor se alocă din bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, pentru 1.227 de imobile, având suprafața totală de 4.102.677 mp.

De asemenea, potrivit hotărârii, a fost aprobată lista imobilelor proprietate publică a statului, și precum și lista imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Focșani – Bacău”. (sursa: Guvern)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu