Greva generală în învățământ continuă

0
274
Mesajul colegilor care sunt în grevă este clar: greva continuă!
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu accepte oferta Guvernului.
Oferta a fost discutată cu sindicatele teritoriale, care, la rândul lor, au consultat membrii de sindicat. Majoritatea membrilor de sindicat, care sunt în grevă, a votat pentru continuarea acțiunii de protest. (comunicat semnat de cei doi președinți ai federațiilor sindicale: Simion Hăncescu și Marius Nistor)
”Oferta a ajuns în teritoriu, iar organizațiile noastre județene și ale municipiului București ne-au spus foarte clar că ea se respinge. În acest moment am convocat regim de urgență Colegiul Liderilor federației pentru a stabili foarte clar care este limita minimă pe care o putem negocia de acum înainte. Mâine este convocată ședința, mâine luăm decizia.”, a spus președintele FSE, Marius Nistor.
”Am avut deja ședință cu liderii, același lucru s-a întâmplat. Liderii județeni au respins oferta. Așa cum am spus-o, ei, membrii au început greva, ei decid dacă se opresc. Am spus clar că nu suntem de acord cu acel interval de 3 ani. Așa cum la sănătate s-a găsit soluția să se dea într-o singură tranșă mărirea, așa vor și angajații din învățământ.”, a spus președintele FSLI, Simion Hăncescu.