joi, iulie 18, 2024
AcasăActualitateGreva din educație continuă și săptămâna viitoare. Guvernul a adoptat, totuși, ordonanța...

Greva din educație continuă și săptămâna viitoare. Guvernul a adoptat, totuși, ordonanța pentru creșterea salariilor

Ordonanța de Urgență votată astăzi în Guvern, prin care se aprobă creșteri salariale pentru profesori și pentru debutanți, nu va duce la încheierea grevei profesorilor. Sindicaliștii din educație au respins, încă de miercuri seara, oferta Guvernului. Ei nu sunt de acord cu eșalonarea majorării salariale și cer dublarea ofertei Executivului, de la 1.000 de lei la 2.000 de lei. Ei au anunțat că protestul va continua și în ziua de marți, 6 iunie.

„Din punctul nostru de vedere urmează publicarea în Monitorul Oficial. E un prim pas spre echitate în sistemul de educație. Majorarea pentru debutanți e de 25%. Cred că este momentul ca presa să lase cadrele didactice să se pronunțe”, a spus Marius Budăi, după ce a aflat că greva continuă.

Ministrul Educației, Ligia Deca, spune că este exclus ca greva să fie contestată în instanță.

„Guvernul României a preferat dialogul cu federațiile sindicale înțelegând importanța solicitărilor. Nu am mers în această direcție, a contestării în instanță. Chiar astăzi am solicitat să ne întoarcem în clase și să putem susține examenele naționale”, a completat Deca.

Guvernul a adoptat OUG prin care vor fi crescute salariile angajaților din Educație, în ciuda protestelor sindicaliștilor. Guvernul nu a ținut cont nici de avizul negativ tranmis de Consiliul Legislativ.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu