sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăActualitateGalerie foto: Cel mai prost drum judeţean din România e în Vrancea!

Galerie foto: Cel mai prost drum judeţean din România e în Vrancea!

Drumul județean al rușinii! Drumul județean DJ 204 L Chiojdeni – Cătăuți este, fără tăgadă, imaginea dezastrului a douăzeci și cinci de ani de baronat Oprișan. Artera care leagă cele două sate este de departe în topul rușinos al drumurilor-ruină din România. Trei sute de suflete depind de acest drum. Pe ploaie sau iarna pe viscol, artera este impracticabilă iar Primăria Chiojdeni cu foarte mare greutate ține drumul puțin peste „cota de avarie”, deși acesta se află în „parohia” lui Oprișan. Pe toată lungimea sa de opt kilometri, drumul este afectat de surpări si de alunecări de teren. Ploaia a creat făgașe adânci pe mijlocul său întrucât scurgerile laterale lipsesc cu desăvârșire. Cu mari eforturi și cu cheltuieli care pun greu la încercare bugetul și-așa subțire al comunei, primăria mai reușește să balasteze porțiuni care ar putea fi bariere de netrecut.
Primarul comunei Chiojdeni, Șerban Pârlogea, spune că a tocit pragurile Consiliului Județean, în audiențe la Marian Oprișan, pentru a-l responsabiliza cu acest drum care aparține de pixul său. Toate insistențele sale au rămas până acum fără niciun rezultat. „În cele din urmă, ni s-a promis totuși că lucrările de balastare vor începe și la acest drum, dar că trebuie să așteptăm până când se vor încheia lucrul la alt drum județean dintre Gura Caliței și Dumitrești”, a afirmat edilul comunei.
Cel mai folosit mijloc de locomoție pe drumul respectiv, pompos și rupt de realitate numit DJ 204 L, este căruța. Îi mai fac față cu greu mașinile de tonaj. În rest, rare sunt autoturismele care se aventurează pe un astfel de drum de coșmar, cel mai adesea oameni ce vor să-și viziteze părinții rămași în Cătăuți. De altfel, cei mai mulți locuitori din Cătăuți au peste șaptezeci de ani, iar această realitate pune o problemă gravă, aceea a accesului acestora la servicii medicale de rutină dar mai ales la cele de urgență.
Nici puținii copii de vârstă școlară existenți în sat nu sunt scutiți de griji. De multe ori, când microbuzul școlar care trebuie să-i transporte la Școala Chiojdeni, nu poate parcurge acest drum apocaliptic, ei sunt nevoiți să parcurgă pe jos dus-întors kilometri buni.
În general, un drum își pune amprenta asupra bunăstării unei comunități deoarece el asigură o cale de comunicație sigură, rapidă și ieftină. Într-un județ în care – așa cum a scris Vrancea 24 – salariul mediu este sub al vasluienilor și teleormănenilor, județul Vrancea sub domnia lui Oprișan, iată, își poate câștiga și un dezonorant loc în ceea ce privește starea drumurilor de interes județean.
Stăicuțu Ilie

DJ (1) DJ (2) DJ (3) DJ (4) DJ (5) DJ (6) DJ (7) DJ (8)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu