G4Media: Ofițerul vrâncean din Corpul de control al MAI, reținut de DNA pentru trafic de influență, a fost executat silit de șapte ori, în ultimii doi ani, pentru datorii

0
1748

Apar detalii despre cazul ofițerului de poliție originar din Vrancea, angajat al Corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne, reținut de Direcția Națională Anticorupție pentru trafic de influență. Potrivit publicației G4Media.ro, Ciprian Daniel Damian Asanache (42 de ani) ”împrumuta frenetic bani de câțiva ani, fără a-i mai putea returna la termenele convenite. Portalul instanțelor arată că, după luna mai 2020, completuri de judecată din București au încuviințat executarea sa silită de șapte ori, un alt optulea creditor obținând o decizie de a primi înapoi de la ofițer 6.000 de lei pe care îi împrumutase acestuia pentru două săptămâni, fără a-i mai fi returnați.” De altfel, procurorii DNA susțin că Asanache, ”în calitate de ofițer de poliție angajat la Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne, (…) ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, diferite sume de bani, lăsându-o să creadă că, prin influența pe care o are asupra unor ofițeri de poliție, îi va determina să rezolve problemele judiciare ale respectivei persoane. La data de 3 august 2022, inculpatul a primit de la persoana respectivă suma de 15.000 lei, pentru scopul menționat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.”

Ofițerul Ciprian Asanache, născut în Vrancea (și tatăl acestuia a fost polițist), a lucrat, mai întâi, la IPJ Vrancea, până să ajungă la București. Din anul 2019 activează în Corpul de control al MAI. Potrivit surselor studiate de G4Media.ro, ”după luna mai 2020, au fost admise șapte cereri de încuviințare a executării silite a lui Asanache la cererea unor societăți care acordă rapid împrumuturi, a BCR și a Casei de Ajutor Reciproc a Salariaților din Direcția Generală a Poliției Municipiului București.” Articolul complet îl puteți citi pe G4Media.ro.