marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitateFugarul Darius Vâlcov, adus în țară pentru ispășirea pedepsei de 6 ani...

Fugarul Darius Vâlcov, adus în țară pentru ispășirea pedepsei de 6 ani de închisoare

Fost primar al municipiului Slatina și fost ministru de Finanțe, Darius Vâlcov a fost adus, astăzi după-amiază, în țară. Vâlcov a fost adus sub escortă, cu un avion de linie, și preluat de forțe MAI și reprezentanți ai Administrației Penitenciarelor de la Aeroportul Otopeni. El fugise în Italia, în acest an, înainte de primirea sentinței definitive în procesul în care era inculpat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni: trafic de influență, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată. De precizat că, la perchezițiile făcute, procurorii au găsit o adevărată comoară – peste 1,3 milioane de lei, 90.000 de euro, trei lingouri de aur, în greutate de trei kilograme, şi trei tablouri inscripţionate Renoir, Jean Cocteau şi, respectiv, Aurel Acasandrei. În total, la percheziții au fost găsite 172 de tablouri, achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi, unele dintre ele fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparţinând fostului ministru.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în acest dosar în anul 2015. În 2018, el a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, sentință nedefinitivă. Apoi, pe 2 mai a.c., ÎCCJ l-a condamnat la 6 ani de închisoare. De asemenea, magistrații au stabilit confiscarea de la Vâlcov a sumei de 6,2 milioane lei. Pe data de 8 august a.c., Curtea Supremă de Casație a Italiei a hotărât, definitiv, ca fostul demnitar român să fie extrădat pentru a-și ispăși pedeapsa în țara natală.

Printre românii celebri condamnați definitiv, dar fugiți în Italia, se mai numără Alina Bica, Dragoș Săvulescu, Mario Iorgulescu, Ionel Arsene, Daniel Dragomir (ex-ofițer SRI). Pentru aceștia, autoritățile italiene nu au aprobat, până acum, extrădarea în România.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu