Frica de război nuclear: românii încep să-și facă stocuri de iodură de potasiu/ Precizările Ministerului Sănătății

0
1022

Panica și teama de război conduc la multe decizii pripite. Una dintre acestea este cumpărarea masivă de medicamente. Iar dacă tot a fluturat Vladimir Putin posibilitatea utilizării arsenalului nuclear și s-au bombardat o serie de centrale nucleare din Ucraina, atunci unii români au început să cumpere în iodură de potasiu în cantități mari. Ministerul Sănătății avertizează populația că acest medicament nu se ia preventiv. Pastilele cu iod luate preventiv provoacă afecțiuni ale tiroidei, potrivit specialiștilor.

”Referitor la discuțiile din spațiul public despre utilizarea Iodurii de Potasiu în cazul unui posibil incident nuclear, Ministerul Sănătății face următoarele precizări:

Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide. În caz de urgență datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică. Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ.”, a transmis Ministerul Sănătății.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentPână acum, aproape 2.000 de cetățeni ucraineni au cerut azil în România
Articolul următorMilitarii Brigăzii 282 ”Unirea Principatelor” Focșani au donat sânge pentru răniții războiului din Ucraina