FOTO Zilele Casei Corpului Didactic, final la Dumitrești

0
226

Ultimele activități din cadrul Zilelor CCD  s-au desfășurat în cadrul Filialelor CCD. Casa Corpului Didactic are 4 filiale la: Adjud, Panciu, Vidra și Dumitrești. Ultima zi a fost dedicată activităților de la Dumitrești. Într-o zi însorită de toamnă, la Filiala Dumitrești s-a desfășurat o frumoasă șezătoare ,,Toate-s vechi și nouă-s toate”, coordonată de Budui Rodica – șefa Filialei CCD din localitate. Aceasta s-a desfășurat într-un ambient adecvat și plăcut, la Muzeul Satului din Dumitrești. Șezătoarea a scos în evidență tradițiile și obiceiurile locului. Invitații au fost întâmpinați cu pâine și sare. La eveniment, alături de cadrele didactice active și pensionare din zonă, au fost prezenți: angajații Casei Corpului Didactic ,,Simion Mehedinți” Vrancea, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, directori de la școlile din apropiere. În cadrul șezătorii, au fost prezentate cântece și dansuri populare specifice zonei. Prestația elevilor, costumele acestora și păstrarea obiceiurilor au încântat publicul prezent la activitate.

După prezentarea Ofertei de programe a Casei Corpului Didactic, domnul director Adrian Atarcicov a înmânat domnului director Găloiu Durel o Diplomă de excelență – Filialei CCD Dumitrești, în semn de prețuire și recunoaștere a activității intense ce se desfășoară în această filială. A fost discutată problema desfășurării cursurilor de formare la Dumitrești, pentru a putea participa în număr cât mai mare cadrele didactice din zonă, în vederea reducerii costurilor cu deplasarea. A existat promisiunea că, dacă se constituie grupe de 20-25 de cursanți, cursurile se vor derula acolo. La final, s-a realizat o degustare de produse tradiționale din cămara doamnei Budui Rodica- fiică a localității.

Schimbul de bune practici realizat în teritoriu va duce la o mai bună colaborare a cadrelor didactice cu Casa Corpului Didactic și o mai bună cunoaștere a obiectivelor și strategiilor acesteia. În acest fel, pe viitor, Oferta de formare va fi adaptată nevoilor grupului țintă. (comunicat Casa Corpului Didactic Focșani)