FOTO VIDEO Universităţi din străinătate ofertează elevii de la Colegiul Naţional „Unirea”

0
1051

Colegiul Naţional Unirea din Focşani a fost marţi oaspete al Caravanei Educaţionale UniversiDay.

Reprezentanţi ai unor universităţi din Anglia, Olanda, dar şi ONG-uri care asigură consiliere pentru studii în străinătate au oferit o gamă variantă de răspunsuri la întrebări legate de facultăţile pe care doresc să le urmeze elevii, atât în România cât și în străinătate, care sunt oportunitățile de voluntariat și dezvoltare profesională, precum şi aspecte legate de programe de consiliere educațională.

“Am fost în 11 oraşe până acum, la Focşani este al 12-celea, şi am adus cu caravana noastră educaţională mai multe proiecte. Sunt două universităţi din Olanda, două din Marea Britanie şi două din România, toate aceste standuri fiind organizate pentru elevi. Credem că este un eveniment foarte important, pentru că ajunge chiar în mijlocul elevilor şi din ce am discutat cu elevii este o oportunitate foarte bună de a afla lucruri pe care nu le ştiu, au ocazia să pună întrebări şi să se informeze de la sursă”, a precizat Firuţa Slevoacă, organizator al evenimentului de la Focşani.

Elevii s-au interesat de la reprezentanţii universităţilor ce şanse au de a fi admişi la studii, cât costă taxa de studii şi facilităţile pe care le pot exploata mergând la aceste universităţi.