duminică, iunie 23, 2024
AcasăActualitateFOTO VIDEO Târgul de Carte începe joi. Cine sunt personalitățile culturale invitate...

FOTO VIDEO Târgul de Carte începe joi. Cine sunt personalitățile culturale invitate la Focșani

De joi, 28 septembrie şi până duminică, 1 octombrie, inclusiv, Biblioteca Judeţeană organizează cea de-a 12-a ediţie a Târgului de Carte, eveniment care se doreşte anul acesta cu totul şi cu totul diferit. Ediţia din acest an are ca temă “Biblioteca şi Comunitatea mea”.

“Această relaţie încercăm să o exploatăm prin programul de târg, un program care are o componentă mai diversă, o componentă profesională, una omagial-comemorativă, pentru că încă suntem în an de centenar, componenta ludică şi componenta literară cu tot ce presupune ea, cu standuri de edituri. Anul acesta avem edituri mai numeroase şi mai interesante prin conţinutul editorial şi prin lansările de carte. Va fi un spectacol al cărţilor”, a menţionat Teodora Fîntânaru, directorul Bibliotecii Judeţene.

“Am invitat colegi de-ai noştri din bibliotecile publice din Vrancea, colegi de-ai noştri bibliotecari şcolari şi din Republica Moldova, de la Biblioteca Bogdan Petriceicu Hasdeu, să stea la aceeaşi masă a discuţiilor şi să schimbe idei, să găsească soluţii şi să încerce să creeze cumva o nouă abordare, între bibliotecă şi comunitate, cea care poate îşi doreşte altceva, poate mai mult sau poate să ne spună că e bine ceea ce facem”, a spus bibliotecarul Margareta Tătăruş.

Târgul de carte din acest an se va desfăşura în cea mai mare parte a sa într-un cort expoziţional care va fi instalat în Piaţa Unirii din Focşani, astfel că editurile prezente vor avea ocazia să-şi expună cărţile într-un mod cât mai atractiv. Vor fi lansări de carte, expoziţii, dezbateri culturale, evenimente surpriză, printre invitaţi regăsindu-se scriitorul Liviu Ioan Stoiciu, dar şi preotul Constantin Necula, care va susţine o conferinţă pe teme de spiritualitate. Joi seara, de la ora 18.00, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia va avea loc un recital cameral susţinut de pianistul Ştefan Doniga şi violonista Diana Jipa, iar Târgul de Carte se va încheia duminică seara, de la ora 19.30, cu premiera filmului “Octav”, la care invitat special este actorul Marcel Iureş, protagonistul filmului, care va avea la final o sesiune de autografe şi va răspunde întrebărilor jurnaliştilor.

 “Vrem să venim în întâmpinarea cititorilor cu actualităţile culturale. Vom avea prezentări diverse, edituri diverse şi autori diverşi. Avem şansă să avem nişte autori importanţi, Liviu Ioan Stoiciu, Costică Neagu, din partea Asociaţiei Mehedinţi, dar şi alţi autori veniţi de sub umbela cenaclurilor de aici, din Focşani”, a menţionat Adrian Ţiglea, purtătorul de cuvânt al bibliotecii Judeţene.

“Va fi practic un regal cultural, pentru că acest târg de carte va fi un prilej pentru bibliotecă să arătaţi nu numai ceea ce ştiţi să faceţi zi de zi, ci ceea ce poate reprezenta cu adevărat o bibliotecă şi un astfel de târg de carte”, a spus Traian Negulescu, directorul Direcţiei de Cultură Vrancea, la conferinţa de presă prilejuită de prezentarea programului Târgului de Carte de la Focşani.

Evenimentul de la Focşani este organizat sub egida Consiliului Judeţean Vrancea, în parteneriat cu Primăria Focşani, Direcţia pentru Cultură şi Ansamblul Folcloric Ţara Vrancei.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu