FOTO VIDEO Străzile Focșaniului, în mare suferință. Primăria nu se apucă de reparații până nu dă colțul ierbii

0
194

După ce am scăpat de zăpadă, străzile din Focșani îşi arată adevărată faţă: gropi de toate mărimile, care pun în pericol nu numai integritatea maşinilor ci şi vieţile celor aflaţi în autoturisme. La această oră, starea drumurilor este deplorabilă, sute de gropi de toate dimensiunile arătându-se participanţilor la trafic în toată splendoarea lor. Anul trecut, municipalitatea a cârpit din primăvară până în toamnă craterele din șosele, dar asfaltul turnat în gropi nu a rezistat.

“Am încercat o soluție care nu dă rezultate, de aplicarea la cald a unei mixturi, însă din diverse motive, mai ales condițiile meteo, s-a dovedit a fi o lucrare care nu prezintă garanție și care nu va rezista în timp. Am renunțat la aplicarea acestei mixturi, pentru că este și foarte scumpă și așteptăm să avem condiții meteo favorabile pentru a demara lucrările de reparații. Sper eu să nu fie nevoie să mai reparăm prea multe străzi pentru că le vom reabilita”, a precizat primarul Cristi Misăilă în cadrul unei conferință de presă.

Edilul nu a precizat și ce sumă va fi alocată pentru reparații, întrucât la ora actuală nu există buget. În 2018, municipalitatea a promis că asfaltează aproximativ 50 de străzi, dar în realitate nu a reușit să ducă la bun sfârșit decât mici porțiuni din străzi, care pot fi numărate pe degetele de la o mână. Primarul spune că excedentul de 37 de milioane de lei, rămas de anul trecut, va fi folosit în special la investițiile în străzi, acesta inventariind peste 80 de artere pe care a promis că le va reabilita total.