FOTO VIDEO Performerii anului 2017 în afaceri, premiați de patronatul IMM. Misăilă cere mai mulți bani de la guvernul care i-a diminuat bugetul

0
112

La 25 de ani de la înființare, Patronatul Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din Vrancea a premiat astăzi cele mai performante societăți care au contribuit la dezvoltarea economică a judeţului, în anul precedent. Premiile au fost acordate pe secţiuni, respectiv microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, nefiind omise nici întreprinderile mari, care oferă, practic, cele mai multe locuri de muncă în economie.

Marele trofeu i-a revenit în acest an firmei Zanfir SNC-supermarket-uri. Trei firme din județ au primit trofeul performanței în 2017, acestea fiind Roșca Conf-confecții textile, Balcanic Prod-mase plastice, Tricotton Junior-confecții. De asemenea, s-au acordat și nouă trofee pe domenii de activitate, acestea fiind adjudecate de Pandora International-confecții textile, Vinexport TM-industria vinului, Sorste-confecții textile, Rokora-mecanică fină, Ceproinv-mase plastice, Micromet-mecanică fină, Dyonisos-viticultură-vinificație, Odovitis-vitivinificație și Podgoria Cotești-construcții civile și industriale.

Cu această ocazie, președintele patronatului IMM a evidenţiat importanţa firmelor mici şi mijlocii care reprezintă motorul economiei pentru orice ţară, aducând critici guvernanților. “Noi ne dorim un mediu de afaceri liniștit, adaptat nevoilor noastre, noi vrem să facem și profit, vrem să ne plătim și taxele și impozitele la stat, iar cei care conduc această țară trebuie să înțeleagă încă o dată că nu se poate fără contribuția noastră. Am observat la București, la guvernanți, că parcă ar fi din alt stat. Nu trebuie să acționăm sectarist. Să se gândească la faptul că banii care intră la stat vin din particular”, a declarant Ion Roman, președintele Patronatului IMM Vrancea.

La eveniment a fost prezent și Marian Filimon, președintele IMM-urilor din zona de Sud-Est a țării. “Încercăm să ajutăm mediul de afaceri, să ajutăm membrii noștri. Aceasta este menirea noastră, să reprezentăm interesele membrilor noștri în fața politicului, în fața celor care sunt în administrație și au rolul de a coordona teritorial întreaga activitate economico-socială”, a spus acesta.

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a venit de această dată cu un alt discurs în fața oamenilor de afaceri și chiar a criticat, la un moment dat, guvernul din care face parte. “Datorită dumneavoastră noi putem să mizăm pe un buget clar la Primăria municipiului Focșani. Toate autoritățile publice locale și chiar centrale beneficiază de veniturile care vin din activitatea dumneavoastră, deși puține. Noi facem eforturi să luăm mai mult de la Guvernul României. Doar 46% din impozitul pe venit revine autorităților locale, iar cotele defalcate din TVA, din păcate anul acesta, nu au venit la noi pentru că a fost un guvern care ne-a tăiat jumătate din excedentul anului 2016 în alocările din 2018”, a spus primarul Misăilă. Acesta a ținut să prezinte și câteva cifre în sprijinul ideii că mediul de afaceri s-a dezvoltat în ultimul an. Vorbitorii la evenimentul de astăzi au evidenţiat faptul că, dincolo de dificultăţile pe care IMM-urile le traversează astăzi, şansa dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii o reprezintă accesarea fondurilor europene