FOTO VIDEO Până la rezolvarea situației parcărilor din oraș, Parking își modernizează sistemul de plată pentru parcările publice

0

Conducerile Primăriei Focșani și SC Parking SA au anunțat astăzi introducerea sistemului modern de plată la parcările cu plată. Practic, de azi înainte, prin sistemul TPark, orice persoană care folosește cele aproximativ 800 de locuri de parcare publice din municipiu poate plăti cu ajutorul telefonului mobil pentru perioada de staționare a autoturismului. “Este o formulă  modernă, pe care ne-am dorit-o de foarte multă vreme să o implementăm și iată că a ajuns și vremea să o inaugurăm”, a spus primarul Cristi Misăilă. Directorul SC Parking spune că aplicația vine în ajutorul șoferilor, fiind un sistem simplu și eficient. “Plata poate fi făcută prin sms, trimițând un mesaj la 7420, însoțit de mesajul 141 și numărul de înmatriculare al mașinii, pentru o parcare de o oră, sau 140 și numărul de înmatriculare al mașinii, pentru o parcare de o zi. Cei care folosesc telefoane Smart vor putea instala aplicația. Plata poate fi făcută și prin intermediul cardului bancar”, a precizat Nicu Statache, directorul SC Parking.

Potrivit acestuia, investiția a fost realizată în colaborare cu o firmă din Timișoara, care va primi un comision din plata făcută prin sms. Firma respectivă a implementat acest sistem în alte 35 de orașe din țară. La plata prin sms, o oră de parcare costă 0,35 euro +TVA, iar pentru o zi de parcare 3 euro plus TVA. Când plata se face prin intermediul cardului bancar, tariful pentru o oră este de 1,5 lei, cu TVA inclus, iar pentru o zi este 12 lei, cu tot cu TVA. Este important de știut că șoferii care își lasă mașinile în parcări publice, fără să plătească, se pot aștepta la amenzi usturătoare, care sunt de la 200 de lei la 400 de lei, la ridicarea mașinii, precum și la blocarea roții autoturismului (deblocarea roții costă 50 de lei). Oamenii de la SC Parking vor monta panouri de informare în parcările cu plată până la sfârșitul acestei săptămâni. În plus, va fi o perioadă de circa două săptămâni pentru acomodarea cu acest nou sistem de plată.

SC Parking a achiziționat un telefon mobil performant, pe care s-a instalat aplicația de control pentru verificarea efectuării plății locurilor de parcare. În timp, odată cu implementarea sistemului modern de plată, societatea administrației locale va renunța la serviciile angajaților care se ocupă de achitarea locurilor de parcare. Aceștia sunt, acum, în număr de 12: 10 încasatori și 2 controlori. Angajații nu vor fi concediați, ci vor fi relocați și vor primi alte atribuții. De exemplu, se va sistematiza parcarea din zona Electrica, de pe Bld. Independenței, unde se va monta o barieră și la care vor lucra doi operatori.