FOTO VIDEO Firmele din Vrancea, premiate pentru rezultatele bune de anul trecut

0
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea a organizat cea de-a XXIII-a ediție a Topului Firmelor. Cu această ocazie, au fost premiați agenții economici din județul nostru care au avut rezultate bune și foarte bune în cursul anului 2015. Premierea s-a făcut pe grupe, domenii de activitate, clase de mărime (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari, întreprinderi foarte mari). La calculul punctajului s-a ținut cont de o serie de criterii: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului, eficiența utilizării resurselor umane, eficiența utilizării capitalului angajat etc. Clasamentele s-au întocmit pe 6 domenii principale de activitate. 
sorin-vornic”În acest clasament au intrat 34.545 de firme, inclusiv firmele inactive, în procedură de dizolvare, PFA etc., din care 3.893 de firme au depus bilanțul. Au îndeplinit condițiile de bază și au intrat în  competiție 2.271 de firme. În topul firmelor din acest an s-au remarcat 1.390 de firme, clasate pe primele zece locuri, la șase domenii de activitate. Dintre acestea, 58 sunt membre al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea”, a precizat Sorin Vornic, președintele CCIA Vrancea. 
În cadrul ceremoniei de premiere a firmelor vrâncene s-a anunțat și faptul că multe societăți comerciale din județul nostru au reușit să acceadă pe podiumul național sau să obțină mențiuni și premii speciale în clasamentele naționale întocmite de Camera de Comerț și Industrie a României. ”116 firme din Vrancea  s-au clasat în primele locuri la nivel național. Locul I au luat 12 firme din Vrancea,  la nivel național, locul doi l-au ocupat tot 12 firme, iar pe locul trei s-au clasat zece firme. Cred că sunt rezultate extraordinare, pentru că vorbim de o competiție pe diverse regiuni ale țării, cu putere economică diferită,  județe care au moștenit o capacitate economică mult mai mare decât Vrancea. Și totuși vrâncenii reușesc să se situeze în frunte la multe dintre domeniile de activitate la nivel național”, a mai spus Sorin Vornic.

Printre aceste firme județene de succes la nivel național se numără: Deep Prest, Diplomatic TV Oil Atlas SRL, Balcanic, Pandora, Vrancart, Artifex, Sorste, Vincon, Tricotton, Avicola, Romseh Tools, Solar Construct ș.a.
Conform statisticilor oficiale, în perioada septembrie 2015-septembrie 2016 s-au înmatriculat în județul Vrancea 1.099 de societăți comerciale noi: 4 cooperative agricole, 47 întreprinderi familiale, 190 întreprinderi individuale, 255 persoane fizice autorizate, 603 societăți cu răspundere limitată. Totuși, în acest an, doar 17 firme noi sunt cu capital social străin. În primele 9 luni ale anului, au fost radiate 905 societăți comerciale iar 111 au intrat în insolvență.
oameni-de-afaceri oameni-afaceri-4 oameni-afaceri-3 oameni-afaceri-1 sorin-vornic-1 top-firme-6 top-firme top-firme-1 top-firme-4