FOTO VIDEO Eroii Revoluției de acum 29 de ani, comemorați la Focșani

0
96

La 29 de ani de la victoria Revoluției Române din 22 decembrie 1989, la Focșani a avut loc un moment comemorativ de aducere aminte a eroilor care au murit pentru libertate. Nouă tineri, care au crezut atunci că luptă pentru o țară mai bună, și-au pierdut viața în acel decembrie sângeros. Este vorba de Ghinea Dorinel, Silvestru Jim, Voicu Nicolae, Milea Dumitru, Creţu Florin, Catană Marin, Dănăilă Gabi, Apostolie Vasile, Buruiană Valentin şi Budescu Dumitru.

În cinstea lor, cu o zi mai devreme de data victoriei Revoluției (sâmbătă probabil nu mai avea nimeni timp de eroi), la monumentul închinat eroilor din Grădina Publică a avut loc un moment comemorativ. Practic, vorbim de același ritual anual, cu discursuri retușate ale autorităților, cu luări de cuvânt din partea unor revoluționari care recunosc singuri că au ajuns să se învrăjbească între ei din cauza avantajelor materiale pe care unii le primesc în mod nemeritat, spunem noi, de la stat.

Ceremonialul militar şi religios de comemorare a eroilor a mai cuprins depunerea de coroane de flori la monumentul eroilor şi defilarea militarilor.