FOTO VIDEO Echipa de handbal a Focșaniului și-a luat antrenor de cupe europene

0

Sandu Iacob, fost antrenor al HC Dobrogea Sud Constanța, cu care a câștigat Cupa României, este noul antrenor principal al echipei de handbal de primă ligă CSM Focșani 2007. Anunțul a fost făcut vineri, în cadrul unei conferințe de presă a conducerii Clubului și Primăriei Focșani. Iacob a fost handbalist de performanţă şi are la activ patru titluri de campion. A jucat în cariera sa la Ştiinţa Bacău, Steua, Piatra Neamţ, în Elveţia şi Germania, Turda, Vaslui. Fostul antrenor, Viorel Ciubotaru, care este și directorul CSM Focșani 2007, va rămâne în echipă în funcția de manager general al echipelor de handbal. Noul antrenor și-a stabilit ca obiectiv pentru campionatul viitor calificarea cu echipa în play-off.

“Nu pot decât să mă bucur că am ocazia să muncesc. Sunt pragmatic și pentru mine este un loc de muncă la care voi ține foarte mult, așa cum am făcut de fiecare dată și să reușim ca fiecare dintre noi, prin contribuția pe care o aducem la acest club, să obținem rezultatele care să-i bucure pe toți cei care susțin moral și financiar această echipă”, a spus Sandu Iacob.

Tot astăzi, profesoara Elena Bontaș a fost numită în funcția de antrenor al echipei de volei CSM Focșani 2007, cu care speră să obțină promovarea în prima ligă valorică anul viitor. Elena Bontaș îl înlocuiește în funcție pe Marian Rădulescu.

Primarul Cristi Misăilă a menționat că speră ca la rectificarea din luna iulie să întregească suma pentru susținerea competițiilor sportive ale clubului focșănean, sumă care se ridică la valoarea de 7,2 milioane de lei, aproape jumătate din valoare fiind pentru echipa de handbal.

“Sper ca obiectivele pe care dumneavoastră vi le propuneți și ni le propunem cu toții să le atingem și chiar să le și depășim. Echipa de handbal este echipa fanion a municipiului Focșani și județului Vrancea și s-a creat o emulație extraordinară. Se poate observa la fiecare meci că sala este arhiplină, avem o galerie extraordinar de dedicată și  foarte implicată în toate competițiile. Cred că așa va trebui să fie și la volei, sper să creștem în evoluție, cu posibilitatea să accedem în Liga Națională”, a spus primarul Cristi Misăilă.

La nivelul clubului se discută posibilitatea înființării și unei echipe de baschet, la nivel de seniori, după ce echipa Under 16 a CSM Focșani a câștigat recent un turneu internațional în Estonia.