FOTO VIDEO Deputatul USR Claudiu Năsui îl susține pe focșăneanul Virgil Petrea în cursa internă pentru alegerea candidaților la europarlamentare

0
28

Deputatul USR Claudiu Năsui s-a aflat astăzi în Vrancea, la cabinetul parlamentar pe care l-a deschis în Focșani, pe Bulevardul Unirii, vizavi de Sala Polivalentă, pentru a-l susține pe focșăneanul Virgil Petrea, care s-a înscris în cursa internă pentru alegerea candidaților la europarlamentarele din primăvara anului viitor. Claudiu Năsui susține că scrutinul european din 2019 este extrem de important pentru USR, partid care își propune să obțină cel puțin 10% din voturi pentru a fi validat ca un competitor în planul politic românesc. Acesta a vorbit despre avantajul pe care în prezintă sistemul USR de alegere a candidaților pentru europarlamentare, considerat un sistem premieră în politica românească, în care membrii de partid sunt cei care își aleg direct candidații.

 “Avantajul este că nu o să ne baronizăm. Avantajul este că dacă o să trimitem oameni în foruri politice, în Parlament, în Parlamentul european, oriunde îi trimitem vor avea totdeauna obrazul către membri și orice membru va putea să-l tragă la răspundere. Există această contraputere care în celelalte partide nu există față de membri, ci ține de o baroniadă mică de la centru”, a spus deputatul Claudiu Năsui.

Năsui a  spus  că USR își va alege candidații printr-un proces de tip Eurovision, prin vot desfășurat în sistem electronic, on-line, securizat, în care fiecare membru va putea să aleagă 7 candidați și să le acorde puncte în ordinea preferințelor: candidatul cel mai bine plasat va primi 9 puncte, cel de pe locul doi va primi 7 puncte și următorii candidați vor primi 5, 4, 3, 2, respectiv 1 punct. Astfel, candidații vor fi ordonați conform sumelor punctajelor primite.

Printre cei 82 de candidați înscriși în cursa USR pentru alegerile europarlamentare se află și focșăneanul Virgil Petrea,  care a candidat în anul 2016 la alegerile parlamentare pentru o funcție de deputat în Vrancea. Virgil Petrea lucrează la o mare companie de asigurări din Amsterdam, Olanda, unde face analize de risc. El este fost absolvent al Colegiului Naţional Unirea din Focşani şi medaliat cu aur, în anul 2002, la Olimpiada Internaţională de Matematică din Şcoţia. El a mai câştigat aurul şi la Olimpiada Internatională Pluridisciplinară Tuymaada din Yakuţia, Rusia, în 2001, precum şi medalia de argint la Balcaniada de Matematică din 2002. În  anul 2007, Virgil a obţinut licenţa în matematică la Massachusetts Institute of Technology (MIT).

“Această campanie ne oferă posibilitatea de a ne expune propriile idei în fața membrilor. Din cauza aceasta, eu sunt la începutul unui mic turneu, la începutul săptămânii voi ajunge în mai multe județe din regiunea Moldovei, dar și în mai multe filiale din sectoarele Bucureștiului. Este o ocazie să ne expunem toți ideile”, a precizat Virgil Petrea (foto jos) în cadrul conferinței de presă.