FOTO VIDEO Cum şi-a bătut joc un constructor din Panciu, din bani publici, de apartamentele localnicilor

0
1514

Mai mulţi locatari, proprietari ai blocului 1 aflat pe strada Ciprian Porumbescu 16, din oraşul Panciu, trăiesc un adevărat coşmar de un an de zile. Mai exact, de când blocul lor a fost prins într-un program de reabilitare a hidroizolaţiei terasei blocului, pe un program cu fonduri guvernamentale privind reabilitarea termică a locuinţelor. Lucrările au fost executate de firma fostului consilier local PSD Ion Dogaru, găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate tot pentru faptul că primise lucrări din bani publici de la primărie. Locatarii din acel bloc spun că anterior acestei lucrări, ei şi-au făcut din bani proprii hidroizolaţia, după ce au constatat că se infiltra apă în casă, dar noua lucrare executată prin Primăria Panciu este de toată jena şi le-a umplut apartamentele de apă şi igrasie.

“Ne este teamă să mai locuim acolo. Anul trecut, în aprilie, s-a început decopertarea terasei blocului, cu picamerul. Nu şi-au luat măsuri de risc şi a fost afectat tavanul în baie. În plus, ne-a plouat de mai multe ori în casă de ne-a stricat tot. Abia în septembrie s-a terminat lucrarea, cu doi oameni nepregătiţi, care o zi munceau, două nu. Acum, lucrarea defectuoasă ne-a provocat din nou dezastru. Apa provenită din topirea zăpezii ne-a intrat în case. Eu locuiesc la etajul trei, ultimul, dar apa a ajuns şi la vecinii de la etajul 1. Curge apă pe pereţi ca la robinet”, ne-a precizat Anişoara Cristea, proprietar afectat în blocul din Panciu.

Primarul oraşului spune că a aflat despre situaţie şi astăzi, luni, a convocat la el constructorul, dirigintele de şantier şi proiectantul, pentru a cere explicaţii.

“Dorim să-i ajutăm pe oamenii din blocul respectiv. Mă voi întâlni cu cei care au lucrat acolo. Cu siguranţă că nu s-a respectat ceva în lucrarea respectivă şi vor cere rezolvarea situaţiei, mai cu seamă că mai sunt şi alte lucrări de efectuat în zonă, la blocul vecin”, ne-a spus Iulian Nica, primarul din Panciu.