FOTO-VIDEO Comemorarea eroilor, la Mausoleul Mărășești

0
247

Câteva mii de oameni au participat, în această seară, la manifestările de comemorare a eroilor români căzuți în primul război mondial, pe câmpurile de la Mărășești. Manifestările au început cu intonarea imnului național, timp în care s-au tras 21 de salve de tun. Au urmat survolul a două avioane F16 și ceremonialul religios, oficiat de un sobor format din 5 preoți. Alocuțiuni au rostit doar vicepremierul Paul Stănescu și președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Apoi s-au depus coroane de flori, militarii și jandarmii din regimentele de gardă au defilat pe platoul din curtea mausoleului iar seara s-a încheiat cu un spectacol simfonic, susținut de artiștii Gheorghe Zamfir, Laura Bretan, Leontina Văduva, acompaniați de Orchestra Metropolitană București „Muntenia”, dirijată de maestrul Daniel Jinga, și Corul ”Accoustic”.

La manifestările de la Mărășești au participat vicepremierii Paul Stănescu și Ana Birchall, miniștrii Tudorel Toader și Ioan Deneș, consilierul prezidențial Constantin Dudu Ionescu, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, înalți oficiali militari, veterani de război, primari, consilieri, șefi de instituții publice, oameni de afaceri etc. La fel ca anul trecut, la manifestările de la Mausoleul Mărășești a fost prezentă și prietena lui Marian Oprișan, Larisa Maria, care a stat pe un scaun, între Elena Stoica, managerul SC Tricotton Panciu, și mama șefului PSD Vrancea.