FOTO VIDEO Câștigătorii Festivalului naţional de creaţie literară „Bogdania”, premiați la Focșani

0
255

Ateneul Popular ”Mr. Gh. Pastia” din Focșani a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, premierea câștigătorilor ediției a VII-a a Festivalului Naţional de Creaţie Literară „Bogdania”, eveniment organizat de Asociația Cultural-Umanitară „Bogdania”. Poetul Ionel Marin, președintele Asociației, a făcut în deschidere un scurt istoric al manifestării pe care o patronează de atâția ani. Acesta a obținut promisiunea autorităților focșănene că Asociația va fi sprijinită în demersurile sale culturale. Invitații speciali al manifestării de la Focșani au fost  Florian Laurențiu Stoica, din București, președintele Fundației Literar-Istorice ”Stoika”, directorul revistei ”Independența Română-Independența prin cultură”, dar și gral. dr. Emil Străinu, doctor în științe militare și expert NASA.

Membrii juriului – Doina Bârcă, Geo Călugăru, Radu Borcea, Nicolae Vasile, Ionel Marin – au vorbit despre lucrările pe care le-au jurizat, la secțiunile poezie, proză scurtă sau eseu, moment urmat de premierea câștigătorilor.

SECŢIUNEA POEZIE

 1. Premiul I – PETCU BOGDAN-ALEXANDRU
 2. Premiul II – GHEORGHE  ANA-LARISA
 3. Premiul III – VĂDUVA GEORGETA
 4. Premiul III – MIRON MĂDĂLINA-ANDREEA
 5. Menţiune – GHEORGHIȚĂ IRINA-MIHAELA
 6. Menţiune –  MIHĂILESCU ANDRA ANTONIA
 7. Menţiune – IORDACHE MARICICA
 8. Menţiune – ANDRONIE LARISA

SECŢIUNEA PROZĂ SCURTĂ

 1. Premiul I – ȚIBULEAC  ALINA VIOLETA
 2. Premiul II – CRINTEA MARIA ANDREEA
 3. Premiul III – ARCIP DENISA
 4. Mențiune – BORCEA ANDREEA IOANA
 5. Mențiune –  IONESCU MARIUS

SECȚIUNEA ESEU

 1. Premiul I – DUMITRU ALEXANDRA
 2. Premiul II – MANDEA ANDREI
 3. Premiul III – VLAD ENACHE
 4. Mențiune –  SCURTU BIANCA

SECȚIUNEA COPIII

 1. Premiul II – MUNTEANU HORIA-DAVID
 2. Premiul III – OPRICĂ LIVIA ANDREEA

MARELE PREMIU (și Trofeul BOGDANIA) a fost câștigat de STATE-ȘTIRBU ANDREEA-MONICA, din București. După gala premiilor Bogdania a urmat un program artistic susținut de membri ai Asociației Bogdania și au fost lansate două volume: “Sistemismul. Bazele științifice”, autor prof. univ. Nicolae Vasile, și “În Constelația ființei. Opera Omnia, ediția a II-a”, autor Ionel Marin. Ambele cărți au fost editate de Editura Bogdania din Focsani.