FOTO VIDEO Campionul român de ciclism Eduard Grosu a ratat „la mustață” tricoul galben din cauza pavajului din Piața Unirii

0
390

A doua etapă a Turului Ciclist al României, cea mai lungă din tot circuitul, s-a încheiat în această după-amiază, în Piața Unirii din Focșani, cu victoria polonezului Stanislaw Aniolkowski. Acesta a fost urmat de Mihkel Raim, din Estonia, și de campionul român Eduard-Michael Grosu. Acesta din urmă a ratat de puțin câștigarea cursei și implicit a tricoului galben, la secundă, iar la interviul dat după festivitatea de premiere a declarat că nu a știut că ultimii metri ai cursei se vor încheia pe piatra cubică, astfel că a fost pus în dificultate.

„Eram pe pavele, aveam roțile foarte umflate și bicicleta mi-a sărit foarte mult, nu am reușit să dezvolt viteză. De obicei, pe pavele nu poți să stăpânești bicicleta așa cum trebuie. Eram poziționat foarte bine. Sunt sigur că dacă aș fi început sprintul cu 30 de metri mai devreme aș fi prins acea viteză pe care puteam să o mențin până la sfârșit și aș fi putut să câștig. Dar acesta este ciclismul și astăzi am pierdut pe picioarele mele”, a spus Eduard Grosu.

Etapa de azi a Turului Ciclist al României s-a desfășurat pe un traseu de 176,3 km, respectiv Braşov – Târgu Secuiesc – Ojdula – Lepșa – Tulnici – Valea Sării – Vidra – Bolotești –  Focşani. Cicliștii au fost așteptați în centrul orașului de numeroși focșăneni, care au dorit să asiste și la festivitatea de premiere, stropită cu șampanie de cei care au urcat pe podium.