marți, mai 28, 2024
AcasăSocietateFOTO Veteranii de război, cinstiți de structurile MApN din Vrancea

FOTO Veteranii de război, cinstiți de structurile MApN din Vrancea

Pe 29 aprilie este marcată ”Ziua Veteranilor de Război”. Cu această ocazie, militarii unităților din Vrancea i-au vizitat pe veteranii de război din județ, căror le-au oferit pachete cadou și scrisori de recunoștință din partea Ministerului Apărării Naționale. Campania „Recunoștință veteranilor de război” este organizată de Ministerul Apărării Naționale și Asociația Alături de eroi, ”pentru a-i onora așa cum se cuvine pe cei care s-au dovedit adevărați „ambasadori” ai curajului și patriotismului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În acest context, militarii marii unități le-au distribuit pachete cadou veteranilor de război din județ, în semn de apreciere și respect pentru faptele de arme săvârșite și înscrise pentru eternitate în filele istoriei naționale.”, potrivit reprezentanților Brigăzii 282 Blindată ”Unirea Principatelor”. Și militarii celeilalte mari unități din Focșani au mers în vizită la veteranii de război. ”Militari din cadrul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” au participat la desfășurarea campaniei „Recunoștință veteranilor de război“, prin distribuirea de pachete-cadou și au înmânat scrisori de recunoștință semnate de ministrul Apărării Naționale, veteranilor de război din județul Vrancea. Activitatea a fost una plină de emoții, în care au fost amintite fapte de eroism, învățăminte din timpul războiului și nu în ultimul rând, povești din viața acestora. Cinste și onoare Veteranilor de Război!”, au transmis reprezentanții Brigăzii 8 ROT Focșani. Aceeași activitate a fost desfășurată și de reprezentanții Centrului Militar Zonal Vrancea.
”Comandantul Centrului Militar Zonal Vrancea ”Regele Carol I”, domnul colonel Neculai Șerban, i-a felicitat și le-a mulțumit pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu dovedite în luptele pentru apărarea patriei din cel de-al II-lea Război Mondial. Închinăm un gând bun celor care au luptat pentru patrie și neam și și-au dat viața sub drapel și ne exprimăm prețuirea față de eroii care ne sunt încă alături!”, este mesajul Centrului Militar Zonal Vrancea.
Statistica oficială a MApN arată că, în Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de dispăruţi, decedați, prizonieri, răniţi şi invalizi. În prezent, mai sunt în viaţă 1.069 de veterani de război, 24 de văduve de război şi în jur de 20.700 de văduve de veterani de război.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu