joi, iulie 25, 2024
AcasăSocietateFOTO Un tânăr vrâncean de 10: șef de promoție 2023...

FOTO Un tânăr vrâncean de 10: șef de promoție 2023 la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București

Tânărul Teodor Alexandru Vulcan a terminat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității București cu ”Summa cum laude”. Șef de promoție la această facultate, vrânceanul Teodor Alexandru Vulcan și-a impresionat profesorii, îndrumătorii spirituali și preoții din țară și din străinătate pe care i-a cunoscut.
Teodor Alexandru Vulcan a fost un elev eminent și la Seminarul Teologic ”Chesarie Episcopul” din Buzău. Apoi a urmat cursurile Facultății de Sociologie, un program de masterat și, în 2023, a încheiat cu succes cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă. Nu se va opri aici: va urma programe de masterat în teologie. ”A venit de la seminarul din Buzău, iar în anul 1 m-a întrebat dacă îl primesc în grupul Tronos., ulterior am aflat despre viata lui că ascundea o mare amărăciune!!! De atunci am început sa lucrez la starea spirituală a lui Teodor și i-am zis: luptă, că fără de luptă nu poți găsi biruinta……. si uite așa a ajuns un elev de nota 10, dar mâine vreau un Teolog de nota 11!!!!!! Un “învățăcel” al grupului Psaltic Tronos, Teodor-Alexandru VULCAN, tânăr conștiincios, ascultător, râvnitor și dedicat muzicii psaltice și studiului teologic, a primit, prin munca depusă, titlul de “Șef de Promoție (2023) al Facultății de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul” din București, secția Pastorală, având titlul “SUMMA CUM LAUDE”. De asemenea, Starețul Sfintei Mănăstiri Vatoped din Sf. Munte Athos, Efrem Vatopedinul, i-o oferit, în semn de prețuire pentru munca depusă, o copie după Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Paramythia”, spre folos sufletesc. Îl felicit pe această cale și îi doresc, știindu-i buna așezare a inimii și a minții, să lucreze încontinuu și sa fie ascultător pentru a da răspuns bun înaintea lui Hristos Domnul.”, a transmis arhidiaconul Mihail Bucă, coordonatorul grupului psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.
La rândul său, cunoscutul preot Vasile Ioana din București a avut cuvinte de laudă la adresa tânărului absolvent al Facultății de Teologie. ”Teodor-Alexandru VULCAN, fiul meu duhovnicesc, a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul” din București, atât cu titlul de Șef de Promoție, cât și cu distincția de “SUMMA CUM LAUDE”. Simt o mare bucurie în inima mea atunci când văd, în calitate de duhovnic, cum fiii mei duhovnicești muncesc, cu multă dăruire, pentru Hristos, Biserica Sa și pentru oameni. Acest moment, dăruit de Dumnezeu, a fost urmat de un minunat dar venit din partea părintelui nostru bun, un suflet apropiat de poporul ortodox român, Preacuviosul Părinte Efrem, Starețul Sfintei Mănăstiri Vatoped din Sf. Munte Athos, care, în semn de prețuire pentru rezultatele obținute, i-a acordat lui Teodor, din încredințarea Întâistătătorului Bisericii noastre, o copie după Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Paramythia”. Nu întâmplător în toți acești ani l-am spovedit lângă Icoana Maicii Domnului “Paramythia” ocrotitoarea bisericii noastre! Îl felicit pe Teodor și o rog pe Măicuța Domnului, Mama noastră, să-l ocrotească și să-i sădească, în inimă și în suflet, dragostea față de Biserica Fiului ei, Hristos. Ca duhovnic al multor teologi și preoți afirm cu tărie că noi, slujitorii lui Dumnezeu suntem chemați să iubim fără să judecăm pe nimeni, să răbdăm fără cârtire și să fim noi primii care simțim în inimi prezența vie a Duhului Sfânt. Teologul bun este cel în a cărui inimă e transparentă iubirea lui Dumnezeu. Și bunii credincioși vor simți asta.”, a scris, pe Facebook, preotul Vasile Ioana, duhovnicul lui Teodor Alexandru Vulcan, șeful de promoție 2023 al Facultății de Teologie Ortodoxă din București. (foto: Facebook Teodor Vulcan / Vasile Ioana)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu