FOTO Tot Adjudul s-a mobilizat pentru ajutorarea Georgianei Onea

0
Mobilizare maximă la Adjud pentru a aduna fondurile necesare pentru ca tânăra fotbalistă din Păunești, diagnosticată cu cancer, să poată fi operată în străinătate: autorități locale, oameni de afaceri, profesori, elevi, atât din municipiul de pe Trotuș cât și din localitățile învecinate, precum și vrânceni plecați la muncă în străinătate. Rezultatele campaniei umanitare ”Alături de Georgiana” au fost prezentate aseară, cu ocazia disputării finalei Cupei Municipiului Adjud la minifotbal. Nouă tricouri donate de fotbaliști și tricoul handbalistei Cristina Neagu au fost licitate online, pentru strângerea de fonduri, iar câștigătorii și-au putut ridica ”trofeele” înaintea finalei la minifotbal. Tricoul lui Adrian Mutu a fost adjudecat cu suma de 1.000 de lire sterline, tricoul Cristinei Neagu a fost luat cu 4.000 de lei, tricoul lui Constantin Budescu a primit 1.100 de lei și 500 de euro, tricoul lui Nicușor Stanciu a fost adjudecat cu 1.400 de lei. Au mai fost licitate tricourile lui Andrei Cristea, al lui Florin Axinte de la FC Voluntari, din finala Cupei României, al lui Claudiu Bumba, cu autografele jucătorilor de la Dinamo București. De asemenea, s-au mai licitat tricourile echipei Astra Giurgiu și, respectiv, echipei FC Botoșani, cu autografele fotbaliștilor. Și o tânără fotbalistă din Adjud, Elena Răduc, componentă a echipei Olimpia Cluj și a naționalei României, și-a donat un tricou, adjudecat de profesorul Marian Drăghici, prezentatorul manifestării. Conform organizatorilor, din evenimentele și donațiile organizate la Adjud, până acum, s-a reușit strângerea sumei de 50.000 de lei.
Licitațiile online pentru tricourile fotbaliștilor continuă. Adjudeanul Mihai Lungu, stabilit în Marea Britanie, mai are câteva astfel de tricouri care își așteaptă viitori proprietari cât mai darnici. Printre aceste tricouri, scoase la licitație de Mihai Lungu pe contul său personal de Facebook, se numără cele ale lui Florin Andone, Florin Gardoș și Adi Popa.
Această sumă se adaugă donațiilor făcute direct în contul deschis la Banca Transilvania pe numele mamei Georgianei – Lăcrămioara Onea – RO69BTRLRONCRT0424008501, precum și sumelor adunate cu ocazia evenimentului ”Football for life”, organizat sâmbătă seară, la Focșani, de AJF Vrancea, cu participarea foștilor fotbaliști de la Steaua, Dinamo și Unirea Focșani. Între timp, s-au anunțat donații și din partea altor oameni din fotbal sau din afaceri, precum Ciprian Marica (2.000 lei), AFAN (1.500 lei), dr. Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei României (1.000 lei) ș.a. Se speră ca în scurt timp să se strângă suma minimă – 20.000 de euro – pentru ca Georgiana Onea să poată pleca la o clinică din Milano, pentru intervenția chirurgicală care i-ar putea salva viața.
Aseară, după ceremonia umanitară, s-a desfășurat finala Cupei Municipiului Adjud la minifotbal, între FCM Adjud și Atlantic. Echipa FCM Adjud a câștigat la limită, scor 2-1, după o partidă echilibrată.