FOTO Srilankezii rămași pe drumuri la Focșani și-au găsit locuri de muncă în alte județe

0
866

Alți 40 de lucrători imigranți din Sri Lanka, în dificultate ca urmare a încetării contractelor de muncă în perioada martie-mai a acestui an, din cei circa 100, au plecat ieri și astăzi, cu sprijin de la Crucea Roșie Vrancea, prin programul “Help for Sri-Lankans”- Ajutor pentru persoanele aflate în dificultate din Sri Lanka, spre noile locuri de muncă în județele Constanța, Mureș, Ilfov și Botoșani, la companii cu activitate în domeniul morărit-panificație, confecții, curățenie și producerea îngrășămintelor chimice.

Vă reamintim că, la solicitarea Serviciului pentru Imigrări Vrancea, în perioada stării de urgență aprilie – mai 2020, intervenția Filialei de Cruce Roșie Vrancea a devenit una concretă pentru un grup de persoane migrante din Sri Lanka, derulată sub denumirea „HELP for Sri-Lankans” – Ajutor pentru persoanele in dificultate din Sri Lanka. Intervenţia prioritară a Crucii Roșii Vrancea rămâne Programul „HELP for Sri-Lankans”–Ajutor pentru persoanele in dificultate din Sri Lanka în această perioadă este:

– servicii de procurare şi distribuţie a produsele de strictă necesitate (hrană, produse de igienă, medicamente, apă etc.), din donaţii şi sponsorizări, cu ajutorul voluntarilor filialei pentru situatii punctuale. Crucea Rosie Vrancea a primit de la C.I.C.R. Belgrad prin intermediul S.N.C.R.R. sprijin material pentru continuarea si sustinerea programului HELP for Sri-Lankans”–Ajutor pentru persoanele in dificultate din Sri Lanka pana la data de 15 iunie.
– mediere şi facilitare pe piata muncii pentru persoanele din grupul ţintă, în relaţia cu angajatorii .  Filiala de Cruce Roșie Vrancea a identificat pâna in prezent peste 20 de agenții de recrutare și/sau angajatori cu care au avut loc intalniri și negocieri, 6 dintre aceștia au recrutat cei cca 50 de lucratori din Sri Lanka din baza de date a Crucii Roșii Vrancea, ca persoane aflate în dificultate.
– întâlniri cu autorităţile locale şi reprezentanţii noilor angajatori.
Este o activitate permanentă pentru atingerea obiectivului propus – integrarea pe piața muncii până la ultimul lucrator din Sri Lanka aflat în dificultate prin încetarea contractului de muncă și/sau relocarea celor 15 lucrători din Sri Lanka în țara de origine, prin organizarea unui transport umanitar cu ajutorul O.I.M. Romania. Filiala de Cruce Roșie Vrancea urează mult succes celor 15 lucrători din domeniul confecțiilor, care astăzi susțin proba de lucru! Mulțumim tuturor celor care au întins o mână de ajutor lucrătorilor din Sri Lanka! (Crucea Roșie Vrancea)