FOTO Și polițiștii au răspuns PREZENT în prima zi de școală!

0
585

“A devenit deja o tradiție ca noi, polițiștii, să vă fim alături în această zi specială. Trăim împreună cu dumneavoastră emoția unui nou început și, anul acesta, mai mult ca în alți ani, venim în fața dumneavoastră pentru a vă asigura că, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea vă sunt alături și au ca prioritate siguranța dumneavoastră.

Cei mai mulți dintre noi suntem părinți și știm că un copil, indiferent de vârstă, are nevoie de atenție, de îndrumare și de protecție. Credem că o colaborare permanentă între polițiști, cadre didactice și părinți va asigura premisele unui parteneriat eficient care să conducă la prevenirea incidentelor ce ar putea perturba liniștea comunității în care trăim. Ne dorim ca împreună, prin dezvoltarea unui simț al comunității în jurul școlii, să oferim copiilor noștri un an școlar încununat de performanțe, în siguranță! Acest lucru va presupune ordine în sistem, coordonare între autoritățile centrale și locale, planuri concrete și foarte multă responsabilitate. Nu este ușor, dar este o misiune pe care ne-o asumăm și în care credem.  Este datoria noastră să vă fim alături, să vă acordăm sprijin și să contribuim la asigurarea unui climat optim de care fiecare copil are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă.”

Acesta este mesajul transmis astăzi de polițiștii care au fost prezenți în fiecare unitate școlară de pe raza județului Vrancea. Totodată, polițiștii prezenți la două școli și o grădiniță de pe raza comunei Slobozia Bradului au purtat discutații cu părinții și copiii despre siguranța celor mici, activitate ce face parte din Campania de informare și prevenire “10 PENTRU SIGURANȚĂ”. Cu acest prilej, alături de reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea, au fost distribuite peste 300 de materiale informative.

Astfel, tinerii au fost îndemnați să fie precauți atunci când întâlnesc persoane necunoscute, să nu accepte propuneri venite prin internet din partea unor așa-ziși prieteni, să nu intre în dispute cu colegii, să nu răspundă cu violență la provocări, să nu cedeze eventualelor propuneri de a consuma substanțe interzise și să ceară ajutorul părinților, profesorilor și specialiștilor în prevenire din cadrul instituțiilor M.A.I. Părinților li s-a recomandat să fie cei mai buni prieteni ai copiilor, să le cunoască anturajul și preocupările, să știe, în permanență, unde sunt și cum își petrec timpul liber. Aceștia au fost informați despre consecințele devastatoare ale consumului de droguri și al traficului de persoane și despre modalitățile de evitare a victimizării din astfel de infracțiuni. Siguranța copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinți, cadre didactice și instituții abilitate să prevină delincvența juvenilă! (IPJ Vrancea)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentFOTO VIDEO Elevii de la Școala „Ion Basgan”, înghesuiți în clase ca sardelele în conservă
Articolul următorULTIMA ORĂ A fost găsit șoferul mașinii care a fugit, aseară, de la locul accidentului, după ce a accidentat mortal un pieton